Ludovic Orban:

"PNL nu refuză guvernarea. Cea mai bună soluție, declanșarea alegerilor anticipate"

197
3
Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara, într-o emisiune televizată, că rezultatul votului la moțiunea de cenzură arată că PSD+ALDE nu mai au majoritate absolută în Parlament, ceea ce i-ar putea permite președintelui să desemneze un alt candidat pentru funcția de premier.


"241 de parlamentari care au votat moțiunea înseamnă că PSD+ALDE nu mai au majoritate absolută în Parlament. 241 de voturi au fost luate împreună cu 12 voturi de la minorități și două voturi de la alte partide. 241 minus 14 fac 227, față de 232 care înseamnă majoritatea absolută în Parlamentul actual. E importantă această observație, pentru că deținerea unei majorități absolute în Parlament de către coaliție poate, într-un fel, să determine președintele să desemneze premierul din coaliția care deține majoritatea absolută. Dacă nu există un partid sau o coaliție care să dețină majoritatea absolută, evident, președintele poate să-și permită să desemneze un alt candidat la funcția de prim-ministru", a declarat Ludovic Orban.


Referitor la ceea ce va face PNL în acest context politic, liderul liberal a spus că a fost convocat pentru joi Biroul Politic Executiv, pentru a se face o evaluare a situației, pentru a se identifica posibilitățile de poziționare și a se desemna o echipă care să înceapă discuțiile cu partidele care nu susțin PSD în Parlament și cu alți actori politici, pentru a vedea în ce măsură se poate degaja o altă majoritate parlamentară.


El a reiterat ideea că PNL nu refuză guvernarea, dar nu o poate face în orice condiții și că, din perspectiva liberalilor, cea mai bună soluție o reprezintă declanșarea alegerilor anticipate. 


Comentează știrea

MIHAI
23 iunie 2017
PNL E PREGATIT

Dl Orban demonstreaza ca si-a insusit aritmetica dar nu prea stie sa socoteasca politic . Daca stia , astazi primar general era ( rimeaza ). Are naivitatea sa afirme ca PSD nu mai are majoritatea , deoarece cativa paraziti parlamentari - cei 12 condusi de armeanul Pambuccian plus inca doi , nu vor vota in continuare cu PSD . Senilul de Pambuccian a declarat ca nu stie cum si de ce a votat . Daca Orban n-a fost in stare sa-i convinga pe cei doisprezece sa voteze impotriva motiunii , cum isi inchipuie Orban ca va convinge electoratul sa incredinteze guvernarea liberalilor . Daca Orban crede ca alegerile anticipate vor da castig de cauza liberalilor , n-are decat sa suporte el si PNL toate cheltuielile cerute de organizarea si desfasurarea lor . Pe Orban nu-l intereseaza ce gandesc si spun cetatenii si in special cei care mai cred in PNL . El se bazeaza pe aranjamente de culise si pe sprijinul presedintelui Johannis . Cetatenii incep sa vada si sa se convinga de faptul ca politicinistii postdecembristi au facut romanilor mai mult rau decat cei care au navalit peste noi , ne-au cucerit vremelnic si ne-au jefuit . Ne-am convins ca indiferent de partide si programe , toti cei ajunsi la putere , inclusiv complicii lor , n-au avut decat un singur gand , sa se capatuiasca , di pacate sub privirile nepasatoare ale electoratului sau cu complicitatea acestuia .

Mitu
23 iunie 2017
Vai de cucurigul nostru

PSD a demonstrat ca nu este suficient de ferm si e cam timid. Totusi sa vina la conducere PDL-ul vopsit in PNL,cu insii aia complet dusi cu pluta care au produs dezastre in serie prin Romania at fi ceva de tot rahatul. Nu stiu,poate ca romanii nu vor sa se desprinda de suferinte,de mizerie,sunt masochisti. In cazul asta,chiar se recomanda venirea PNL-ului la putere si apoi vedem cati mai raman in tara care va fi praf.

Catalin
23 iunie 2017
Cine ?

Liberalii vor castiga alegerile parlamentare , daca se pregatesc bine , bine , bine ... Adica , ei toti , trebuie sa inceapa serios formarea , chiar cu clasa pregatitoare ... Si sa nu ramana doar acolo ...Trebuie sa invete abc-ul democratiei , abc-ul modestiei , abc-ul bunului simt , abc-ul comunicarii , abc-ul profesionalismului , abc-ul seriozitatii , abc-ul patriotismului s.a.m.d. ! Apoi , sa apara in fata alegatorilor cu proiecte beton : pe termen scurt , mediu si lung . Ca pana acum , proiectele lor de tara , au fost absolut inexistente , au vrut cu incapatanare la ciolan , si au ros , au ros , au ros , pana la coma alcoolica si pana le-a venit greata unora ... Partidul alunecand ireversibil , cu viteza , cu veselie , cu iresponsabilitate , catre zona in care se afla PNTCD . Insa , in acest moment , la cum se manifesta alesii liberali , in frunte cu Orban , Busoi , Turcan , Stoica , Zamfir si alte hahalere , PNL-ul va castiga alegerile , poate mileniul urmator ... PSD-istii , in schimb , nu mai au nevoie de nicio pregatire , ei fiind maestrii comunicarii , cu cei mai putin scoliti , fara cultura generala si cetateneasca , fara etica si morala , pupatori de moaste , nostalgici ai traiului pe vatrai , prosti nativi , naivi in deriva , asistati sociali , profitori de moment si alte vegetale mioritice ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0175 secunde