PNL mizează tot mai mult pe un tandem cu Dacian Cioloș

207
PNL mizează tot mai mult pe un tandem cu Dacian Cioloș - ciolos-1475408037.jpg
Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă seara, că varianta ideală ar fi ca PNL să anunțe înainte de intrarea în campania electorală candidatul formațiunii pentru mandatul de premier, afirmând că afilierea, simpatia pentru un partid politic nu înseamnă un carnet de membru de partid, informează Mediafax.


"În momentul în care primul ministru a anunțat că nu dorește să facă acest pas, pentru că are un angajament încă de la începutul mandatului, evident că nu a insistat nimeni să facă acest pas și nu se așteaptă nimeni să-l facă, în afară de presă, care încă mai speculează că vine dl. Cioloș să se înscrie în PNL. Asta nu exclude perspectiva unui proiect comun cu Dacian Cioloș după aceste alegeri, pe care PNL a declarat-o public", a declarat Alina Gorghiu.


Ea a mai spus că intrarea în campania electorală cu un nu-me de candidat la șefia Executivului ar fi "o variantă ideală" și că independența politică a lui Dacian Cioloș nu s-ar contrazice cu nomi-nalizarea acestuia pentru un nou mandat de premier.


"Nu se contrazic. Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă și carnet de partid. Guvernul trebuie fie politic, cu membri ai PNL și ai altor partide care vor forma împreună majoritatea pentru a desemna prim-ministrul. Un prim-ministru care a declarat la un moment dat că se consideră compatibil cu echipa liberală sau cu programul PNL mi se pare o variantă de luat în calcul", a punctat Gorghiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4964 secunde