PNL Constanța dă cu "integritatea" partidului de pământ. Nu renunță la primarii "penali"

3107
8
PNL Constanța dă cu

Articole de la același autor

Politicienii și-au propus să le câștige încrederea românilor și s-au pregătit cu noi reguli pentru alegerile din acest an, însă numai pe hârtie, pentru că de la vorbe la fapte este lucru mare.

Primul test ar fi urmat să fie dat la scrutinul local din luna iunie, însă PNL Constanța nu este dispus să-l respecte. Și asta, deoarece liberalii de la malul mării nu sunt pregătiți să piardă candidați care stau bine în sondaje cu toate că au probleme penale.

Membrii Comitetului Județean Executiv al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal s-au întrunit, ieri, și au decis, cu unanimitate de voturi, validarea candidaturilor pentru funcția de primar la alegerile locale din iunie în 31 de organizații.

În consecință, au fost validați cu unanimitate de voturi: Laura Danilov - Amzacea, Cicilia Dorina Șerbănescu - Adamclisi, George Nicola - Aliman, Valeriu Iacoboaia - Cerchezu, Nicolae Tudose - Chirnogeni, Nicolae Marghiol - Ciocârlia, Ion Dinescu - Cobadin, Mariana Mihai - Cogealac, Iulian Tudorache - Crucea, Florin Imoșanu - Cumpăna, Marina Tilicea - Deleni, Robert Șerban - Eforie, Iulian Șerban - Gârliciu, Adina Iacobici - Grădina, Florin Petcu - Horia, Ionel Dia - Hârșova, Marius Ștefan - Independența, Valeriu Matei - Ion Corvin, Virgil Carp - Lipnița, Marian Odor - Medgidia, Ion Udrea - Mircea Vodă, Mihai Zelca - Pantelimon, Cristian Stoian - Pecineaga, Anca Demirel-Bobe - Peștera, Iuliana Mihon - Saligny, Mihai Frâncu - Siliștea, Viorel Petre - Târgușor, Gheorghe Grosu - Tortoman, Gabriel Gheorghe - Topraisar, Valentin Stanciu - Topalu și Petruș Dragomir - Vulturu.

Aceștia se adaugă celor 25 de candidați la alegerile locale validați deja de Comitetul Județean Executiv al PNL Constanța: Mugur Mitrana - 23 August, Gheorghe Moldovan - Albești, Ion Marin - Băneasa, Vergil Chițac - Constanța, Gheorghe Hânsă - Cernavodă, Ion Adam - Comana, Tudorel Gurgu - Ciobanu, Marian Gălbinașu - Corbu, Traian Cristea - Costinești, Nicolae Horneț - Cuza Vodă, Eugen Iliescu - Dobromir, Gheorghe Popescu - Fântânele, Ioan Herdean - Istria, Nicolae Iustin Urdea - Limanu, Cristian Radu - Mangalia, Gheorghe Chiriac - Mereni, Gheorghe Grameni - Mihai Viteazu, Anca Belu - Mihail Kogălniceanu, Viorel Bălan - Nicolae Bălcescu, Gheorghe Chirciu - Oltina, George Scupra - Ovidiu, Vasile Delicoti - Poarta Albă, Ion Oprea - Săcele, Lucian Blaj - Seimeni și Florin Mitroi - Valu lui Traian.

De asemenea, membrii CJEX al PNL au decis cooptarea în funcția de membru al CJEX al PNL Constanța a omului de afaceri Gheorghe Muhscina. Acesta a fost cooptat pe postul rămas vacant în urma suspendării din calitatea de membru al PNL al fostului primar al localității Techirghiol, Adrian Stan.

Ce spune Codul de Integritate

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, copreședintele PNL Alina Gorghiu și liderul liberal constănțean Gheorghe Dragomir anunțau cu mare tam-tam că partidul a lansat un Cod de Integritate. Astfel, liberalii au stabilit 10 criterii de integritate pentru candidați în vederea alegerilor din 2016. Regulile și criteriile stabilite vizează în primul rând următoarele capitole: lustrația, traseismul politic, nepotismul, contractele și relațiile cu statul, falsul în declarații, stările de incompatibilitate și conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidații la bugetul de stat, forme de plagiat și bineînțeles problemele penale. Acestea sunt principalele 10 puncte care, în mod obligatoriu, ar fi trebuit să fie respectate de toți candidații PNL.

În momentul de față, printre cei validați de PNL Constanța ca și candidați la alegerile din iunie, se află trei primari în funcție care nu se mai încadrează în standardele cerute de partid. Însă, din câte se pare, liberalii constănțeni nu au nicio problemă să dea cu Codul de Integritate de pământ.

Practic, Florin Mitroi, de la Valu lui Traian, Gheorghe Hânsă, de la Cernavodă, și Nicolae Iustin Urdea, de la Limanu, sunt cercetați penal și nu ar mai avea voie să candideze din partea PNL.

Concret, alături de alți inculpați, Florin Mitroi este judecat pentru abuz în serviciu fiind acuzat că a restituit ilegal peste 650 de hectare de teren care aparțineau Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Valu lui Traian. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la peste un milion de lei.

Primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea, a fost și el trimis în judecată, în stare de libertate, fiind acuzat de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție în formă continuată și folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene. La rândul său, Gheorghe Hânsă, de la Cernavodă, este trimis în judecată în trei dosare penale, fiind acuzat de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.


Comentează știrea

codrin
14 martie 2016
rebuturi politice

Penalii tot penali ramin si se aduna in haita sa praduiasca ce a mai ramas din tara asta. Acum se vede capodopera partidului cu D R A G O M I R ca presedinte unic. Un individ josnic, ipocrit, un rebut liberal. Si va rog nu o mai dati in poze pe miloaga de Gurghiu, o fufa prefacuta ca stie sa faca politica.

Dragomir..PNLimbistul..
14 martie 2016
sunteti..morti si neingropati...

Degeaba....Femeia strutzo-camila..Gorghiu..o aspra în cur,Dragomir...cu veleități de gay...cocoșat de cat l-a ars Nicu Porcu în gaoz..cand erau în..Love! :)

ARBALETE
14 martie 2016
DAR SCUPRA?

CE VA FACETI CU PINOCCHIO-SCUPRA DE LA OVIDIU, L-ATI INGHITIT FORTATI DE BOROIANU DAR NU STITI CA IN CURAND VA AVEA 4-5 DOSARE PENALE, AVETI O REZERVA DEMNA PENTRU POSTUL DE PRIMAR.... ATI AVUT UNUL SI L-ATI ARUNCAT LA PSD...TRADATORI DE PARTID

Dumitru Moinescu
14 martie 2016
Vot liste primari

Ati dat o informație greșita, in legatura cu unanimitatea votului la lista de propuneri ptr candidații la functia de primar. A fost un vot impotriva, al meu.

ath
14 martie 2016
Umbrele lui Iliescu la Constanta

Ramanem la vorba unui comentator tv: peneleii sunt tot un fel de pesedei dar putin mai prosti.Si unii si altii s-au nascut din coasta lui Iliescu,bolsevicul pocait,omul care a marcat cel putin un sfert de secol negru din istoria Romaniei.Istoria ultimilor 25 de ani s-a hotarat in zilele revolutiei din decembrie 1989 si in prima jumatate a anului 1990.Cu gandul la partidul unic,Iliescu si clica au inlaturat tot ce putea sa ajunga mai tarziu opozitie politica adevarata.Amintiti-va ce au patit Ratiu,Coposu,Regele Mihai si altii.Mortii din decembrie 1989 au legiferat lovitura de stat si insturarea noii puteri politice:partidul unic fesenist.De atunci si pana azi in mintea lor,in mintea descendentilor lui Iliescu,opozitie politica inseamna dusman de clasa.Si pentru ca nu mai aveau dusman de clasa,pesedeii peneleii si viitorii pedelei au plecat la vanatoare de averi.In realitate,noi nu avem partide de opozitie,toti sunt o apa si-un pamant.Ultima dovada a fost alianta PNL-PSD(si UNPR) intr-un partid unic, USL,alianta aprobata de marele liberal Cacarau.Alianta a fost posibila in momentul cand Basescu si partidul lui au incercat sa parasesca partidul unic fesenist,in momentul cand Basascu si partidul lui au ajuns dusmani de clasa ai fostului PCR.Asa s-a nascut termenul de "basist",asemenea dusmanilor PCR care erau numiti nazisti,legionari,taranisti,liberali sau banditi.Bun sau rau,tembel sau nu,Basescu era singurul opozat periculos pentru urmasii lui Iliescu.I-au pus perna in cap.Pentru toti fesenistii,pentru partidul unic din Romania avem o veste trista.Daca PCR a rezistat la putere 40 de ani dar cu mitraliera securista la centura,partidul unic fesenist nu va apuca 30 de ani.Sfarsitul lor este aproape.Pana la 30 de ani vor fi ridicati pe cruce.Trist (pentru Dragomir,Hasotti,Fagadau si altii ca ei ).

pensionar
14 martie 2016
tot noi

Hotii cu experienta sunt condidati. NOI VOTAM LISTE !

VALENTINA
1 aprilie 2016
CANDIDAT

PNL CONSTANTA NU ESTE DEMN DE INCREDERE DACA A VOTAT CANDIDATI LA ALEGERILE LOCALE PERSOANE TRASEISTE CARE AU FACUT DIN SATELE SI COMUNELE PE CARE LE CONDUC MOSII PARSONALE UN EXEMPLU /TRAIAN CRISTEA PRIMAR LA COSTINESTI

Un nostalgic al dlui (tov) Ilisei
12 aprilie 2016
La tema

Daca nu a-ti intrat in carti d.le Moinescu , nu a-ti fost pe placul structurilor politice ( in componenta careia sunt indivizi ca Hasoti , Dragomir , Manole ,Constantin s.a. ) ., de ce nu a-ti canditat ca INDEPENDENT , ca in campania anterioara cand a-ti fost o varianta a P.D.L-ului .Ar fi fost ceva interesant in Medgidia o DUBLA CANDIDATURA a INDEPENDENTILOR , respectiv d.vstra si candidatul independent Valentin Vrabie . Numai in asemenea conditii se putea vorbi de calitatile candidatilor . Ca propunere , de ce nu ar candida pentru functia de prim gospodar ( pentru ca acest lucru trebuie sa-l etaleze acesta ) si MASONUL Marian Odor , in acest orasel , care in ultimii 8 ani a avut de suferit nu numai orasul dar si marea majoritate a cetatenilor , consecinta a candidatior politici perimati ?? Oare ceace se comenteaza este adevarat , dle Moinescu a-ti devenit impreuna cu cei din Pdl , lipitorii de afise ai MASONULUI M. Odor ?? Cei si cu trecerea timpului asta, nu i-ti vine a crede ca nu mai poti fi util pentru societate ( dupa unii autori ) !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3488 secunde