Piață agroalimentară modernă construită cu bani europeni, la Năvodari

413
Piață agroalimentară modernă construită cu bani europeni, la Năvodari - florinchelaru5-1364567082.jpg

Articole de la același autor

Viceprimarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a semnat, vineri, la Călărași, contractul de finanțare pentru proiectul european "Centru Transfrontalier de afaceri pentru dezvoltarea turismului și a activităților conexe - Piața Agroalimentară de pește (Năvodari, România - Dobrich, Bulgaria). Contractul face parte din Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria -2007 - 2013. 

Proiectul are în vedere construirea în zona din proximitatea Canalului Poarta Albă - Midia - Năvodari a unui Centru Transfrontalier de Afaceri care va cuprinde ca principală componentă funcțională o piață agroalimentară de pește.

"Construcția va fi deosebit de interesantă. Ea va avea forma unui pește în secțiune și, pe lângă piața de pește, va cuprinde o expoziție - muzeu al peștelui, precum și un restaurant cu specific pescăresc", a spus viceprimarul Florin Chelaru.

El a precizat că proiectul a fost depus de reprezentanții orașului Năvodari, în parteneriat cu Institutul EUREKA din Dobrich.

Potrivit documentelor, valoarea proiectului este de 1.469.161,14 euro, cofinanțarea ce revine orașului Năvodari fiind de 2,18%.

Întregul amplasament, inclusiv locuri de parcare va avea 4.110 metri pătrați. Lucrările de construcții vor începe în aproximativ trei luni.

Acesta este unul din proiectele inițiate de actuala administrație publică din Năvodari care vrea să vină în ajutorul cetățenilor din localitate.

În cadrul unui alt program, în scurt timp, orașul Năvodari va beneficia de o cantină socială și un centru de zi la standarde europene. Investiția, în valoare de 4,76 milioane de lei, va fi realizată, în cea mai mare parte din fonduri și de la bugetul de stat, urmând ca Primăria Năvodari să contribuie doar cu o cotă de 2%, adică aproximativ 77.000 lei.

Pentru a duce la bun sfârșit această lucrare, va fi modernizată și extinsă o veche cantină, care în trecut a deservit liceul Lazăr Edeleanu. Clădirea se află în prezent într-un avansat stadiu de degradare și este impracticabilă. Cu bani europeni, aceasta va fi modernizată și dotată, urmând să primească o destinație strict socială și educațională. Aici va funcționa o cantină socială și un centru de zi, urmând ca năvodărenii cu probleme să primească sprijin din partea autorităților.

Astfel, peste 200 de persoane provenite din familiile nevoiașe vor primi cel puțin o masă caldă pe zi, 25 de copii vor beneficia de servicii socio-educative (tip after-school), în timp ce 60 de persoane vor beneficia de servicii sociale, în special consultații și tratamente medicale.

Lucrările au fost deja demarate și, deși proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni, investiția va fi finalizată pe 15 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5014 secunde