Sâmbătă

PD-L vrea să "împace" PSD cu UDMR

613

Articole de la același autor

UDMR rămâne principalul obstacol pentru PD-L și PSD în procesul de definitivare a Protocolului pentru România. Deși liderii PD-L și PSD susțin că se fac pași importanți spre definirea viitorului Executiv, ei sfârșesc fiecare rundă de negocieri cu speranța că vor depăși și un ultim obstacol.
Sâmbătă, pedeliștii ar trebui să ia o hotărâre în ceea ce îi privește pe udemeriști, iar social-democrații speră ca duminică să se poată semna protocolul care ar consfinți Guvernarea PD-L - PSD.

Vineri, a avut loc o nouă rundă de negocieri între PD-L și PSD. La ieșirea din sala de negocieri, liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că cele două formațiuni politice au finalizat programul de guvernare și documentul "Parteneriat pentru România" în proporție de 90%. Geoană a adăugat însă că speră ca documentul să fie semnat duminică, după ce, în prealabil, sâmbătă, PD-L ar trebui să rezolve problema cu UDMR.
Este cunoscut faptul că principala condiție a PSD când și-a manifestat interesul de a intra la guvernare alături de PD-L a fost trimiterea UDMR în opoziție. Și asta în condițiile în care, UDMR a fost prima formațiune care și-a manifestat disponibilitatea de a susține PD-L.
La finalul negocierilor de vineri, și liderul PD-L Emil Boc a declarat că în cursul zilei de sâmbătă vor avea loc discuții referitoare la rezolvarea problemei UDMR.
Boc a ținut să specifice că soluția aleasă de PD-L va urmări îmbinarea mandatului PSD cu cuvântul PD-L. Liderul pedelist a menționat că există soluții în acest sens, soluții care vor fi discutate în primul rând în interiorul partidului.
Atât Boc, cât și Geoană au declarat că nici vineri nu s-au purtat nici un fel de discuții referitoare la componența viitorului guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6225 secunde