Parlamentul va vota bugetul de stat pentru anul viitor pe15 decembrie

88
Parlamentul va vota bugetul de stat pentru anul viitor pe15 decembrie - parlamentulvavota-1448553961.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a definit o structură a calendarului pentru aprobarea bugetului de stat pentru 2016, astfel că, potrivit estimărilor Executivului, acesta va putea intra în procedura de vot final în Parlament în jurul datei de 15 decembrie.

"S-a definit o structură standard a acestui calendar și încercăm să o respectăm. În perioada imediat următoare, ordonatorii de credite își vor completa anexele, undeva spre sfârșitul săptămânii vom avea și liniile de ordonatori secundari și terțiari completate pentru a avea structura defalcată a bugetului pe 2016. Aceste lucruri ar trebui finalizate undeva spre 2 decembrie, cel târziu 5 decembrie cu acordul și prin înțelegerea acestor elemente și prin acceptul acestor elemente la Ministerul de Finanțe", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a precizat că nu crede că proiectul bugetului de stat va putea sta în consultări publice mai târziu de 10-11 decembrie, pentru că se va intra în criză de timp.

"Din 5 decembrie, cel târziu, bugetul complet detaliat va fi supus unei consultări publice, așadar va fi prezentat la nivelul Ministerului de Finanțe pentru o consultare publică. Nu cred că vom reuși să stăm în consultare publică mai mult de o săptămână, pentru că intrăm în criză de timp și intenția inițială este să avem bugetul aprobat undeva în jurul datei de 15 decembrie, așadar va rămâne în consultare publică până în 10-11 decembrie, când va fi aprobat în Guvern și va fi putea fi transmis Parlamentului pentru a intra în dezbaterile parlamentare din comisiile de specialitate. După dezbaterile din comisii, va ajunge în comisia de buget-finanțe cu amendamentele pe care să vedem în ce măsură deputații și senatorii le vor prezenta, amendamentele vor intra în comisia de analiză în comisia de buget-finanțe, va intra apoi în vot final în jurul datei de 15 decembrie, estimăm noi", a mai precizat Dan Suciu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1169 secunde