Deși sunt în vacanță,

Parlamentarii constănțeni își conturează proiectele de legi pentru sesiunea de toamnă

498
Parlamentarii constănțeni își conturează proiectele de legi pentru sesiunea de toamnă - 5590ca803d2831d2a3dff3fa3eaca6f4.jpg
Chiar dacă prima sesiune parlamentară a luat sfârșit de curând, iar vacanța pare să-și spună cuvântul din ce în ce mai mult, deputații și senatorii constănțeni își fac deja planuri pentru sesiunea din toamnă. Concret, parlamentarii de la malul mării își conturează, mai mult sau mai puțin timid, inițiativele legislative pe care intenționează să le susțină odată cu debutul noii sesiuni, la 1 septembrie.

Banias nu exclude amendamente la legea șoselei de coastă
Aflat la primul mandat de parlamentar, senatorul PD-L Mircea Banias a declarat că este "direct interesat de proiectul șoselei de coastă", proiect al cărui vot final în Senat a fost amânat pentru sesiunea de toamnă. Concret, Banias a explicat că intenționează să poarte o serie de discuții cu locuitorii colegiului său (n.r. - Colegiul 4), "tocmai în ideea de a vedea cât de oportună consideră ei că este șoseaua de coastă". În sensul acesta, senatorul PD-L a menționat că nu exclude posibilitatea de a aduce un amendament acestui proiect de lege, inițiat de senatorul social-democrat Alexandru Mazăre, amendament care ar putea să constea, susține pedelistul, în "propunerea de a realiza, pe lângă consolidarea falezei care, e drept, arată deplorabil, o zonă de promenadă și o pistă de biciclete și role". Senatorul a afirmat că, din punctul său de vedere, "cele patru benzi de circulație pe care le presupune șoseaua de coastă nu sunt tocmai cea mai fericită soluție, constănțenii au totuși nevoie de un spațiu de plimbare și nici nu trebuie să fie puși în situația de a rămâne doar cu un petic de plajă".
Cât privește proiectele de grup, parlamentarul constănțean a declarat că în toamnă va promova, alături de ceilalți senatori PD-L, o serie de măsuri ce vizează domeniul protecției consumatorului, dar și un pachet de legi care se referă la siguranța națională și care vizează, concret, gradul de siguranță al cetățeanului, protejarea acestuia, dar și prevenirea, de cealaltă parte, a unor eventuale abuzuri din partea autorităților.

Actele normative sunt… șvaițer
În ceea ce-l privește pe deputatul democrat-liberal Constantin Chirilă, acesta a ținut să precizeze, înainte de toate, faptul că, pentru el, toate inițiativele legislative sunt importante, indiferent că este inițiator sau semnatar. Fapt pentru care nu a putut să menționeze la care dintre proiecte ține mai mult. Chiar și așa, însă, deputatul Colegiului 4 a amintit în linii mari, printre inițiativele pe care le va susține odată cu debutul sesiunii de toamnă, "proiectul care modifică legea mediului și a ariilor protejate", dar și "inițiativa prin care legea restituirii proprietăților va fi modificată". Din acest punct de vedere, parlamentarul pedelist a subliniat: "Este nedrept pentru oamenii care îngroașă rândurile celor care sunt trimiși la Fondul Proprietatea, oameni care trebuiau să intre în posesia terenurilor încă de acum 20 de ani. Acestor oameni trebuie să li se dea terenurile înapoi".
Totodată, Chirilă a declarat că speră ca, din toamnă, "actele normative să fie restructurate": "Sper ca Parlamentul să se apuce de restructurarea actelor normative pentru că, la noi, acestea sunt șvaițer, sunt cârpite și recârpite până acolo încât ajung să nu mai aibă efect", a conchis parlamentatul Colegiului 4 în Camera Deputaților.

Liberalii, preocupați de economie
Pentru sesiunea parlamentară din toamnă, deputatul Gheorghe Dragomir și-a exprimat intenția de a veni în sprijinul întreprinzătorilor mici și mijlocii prin susținerea unor proiecte legislative în domeniu. Membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Dragomir a menționat că, împreună cu ceilalți colegi liberali din comisie și din Camera Deputaților, va susține adoptarea unor măsuri care să asigure o relaxare fiscală prin reducerea impozitelor măcar pentru primii doi ani de criză. Totodată, în opinia sa, în această perioadă, trebuie găsite mijloacele necesare pentru a stimula producția.
Mihai Lupu, deputatul Colegiului 2, lucrează în prezent la un proiect care vizează sistemul de distribuție a energiei electrice către populație și agenții economici. Potrivit deputatului liberal, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu cetățenii și cu agenții economici, a primit numeroase sesizări privind problemele care apar în sistemul distribuției energiei electrice. Unul dintre aspectele pe care el vrea să le corecteze printr-un proiect de lege este "monopolul impus de către Enel".
Lupu a precizat, de asemenea, faptul că, începând din toamnă, va continua demersurile privind trecerea Unității Militare 01392 (Regiment 13 Artilerie) în proprietatea municipalității Medgidia.
Nu în ultimul rând, liberalul vrea să susțină printr-un pachet de legi înființarea unor campusuri școlare, precum și dezvoltarea învățământului pentru minorități.

Parlamentarii PSD sprijină agricultura
În ceea ce-i privește pe parlamentarii PSD, deputatul social-democrat Eduard Martin și senatorul Alexandru Mazăre au declarat în cadrul unei conferințe de presă că, începând cu sesiunea din septembrie, vor promova un pachet de legi pentru agricultură care, în opinia lor, "vor fi în favoarea autorităților locale", precum și o serie de modificări la legea energiei electrice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5534 secunde