Parc eolian și panouri fotovoltaice la Cernavodă

472
Parc eolian  și panouri fotovoltaice  la Cernavodă - parc-1364851220.jpg
Aleșii locali au aprobat, în cadrul ultimei ședințe de consiliu, planul tehnic de amplasare de panouri fotovoltaice în Orașul Cernavodă. Proiectul inițiat de primarul Gheorghe Hânsă a fost propus în urma Directivei Parlamentului și a Consiliului European pentru promovarea producției de energie electrică din surse regenerabile pe piața internă. 

"Panourile fotovoltaice reprezintă o astfel de sursă, iar orașul Cernavodă poate fi un beneficiar al acestei forme de energie prin terenurile pe care le deține în patrimoniul său. Suprafața inclusă în planul de amplasament al acestui proiect măsoară aproximativ 16 ha, și a avut inițial destinație de teren agricol. În urma studiilor tehnice efectuate, specialiștii au constatat că zona extravilană situată în apropierea Centralei Nucleare îndeplinește condițiile prielnice instalării a aproximativ 30 de panouri fotovoltaice", a spus edilul Gheorghe Hânsă.

El mai explicat că, datorită poziționării cardinale la NE, care permite o mai lungă expunere a razelor solare, și a altitudinii necesare, specialiștii susțin că terenul va permite condițiile necesare funcționării instalațiilor de producție a energiei electrice.

În prezent, proiectul se află în stadiul de documentație, iar realizarea acestuia se va face prin finanțare europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3966 secunde