Parazitarea în "interes național". Ce face Băsescu cu UNPR?

420
3
Parazitarea în
Cu alaiul funerar la căpătâi, UNPR se îndreaptă cu pași sacadați spre groapa istoriei politice românești. Din trădare s-a născut, în trădare a sfârșit.

UNPR a reușit în ultimii ani să întreacă în perversitate până și UDMR, fata mare a ungurilor care a trecut însă prin patul tuturor partidelor pentru a o duce bine la guvernare. Rețeta era una care garanta succesul în orice condiții. Bine fardată și împopoțonată, seducea de dragul puterii orice mișca de la stânga la dreapta, căutând acei potenți ai vremii care să o propulseze în sfera puterii. Pe aceeași cale a succesului a încercat să meargă și generalul Oprea. Un partid născut din trădare și crescut cu aburii puterii, care a atras în jurul său mai toate scursurile politice, ce alte partide nu puteau să le mai încapă. Traseiști care au crezut că de sub mantaua de general a lui Oprea vor putea parveni, politicieni dubioși și infractori ce au căutat sprijin pentru a se pune la adăpost de urgiile vremurilor.

Cu abilitate, UNPR a fentat orice confruntare directă cu electoratul, ascunzându-se de fiecare dată în spatele unor alianțe în "interes național", pigulind privilegii din urma unor înțelegeri cu PSD.

Meritul acestui test de rezistență al partidului îi aparține în totalitate lui Oprea, care a știut de la început că UNPR nu ar putea rezista unei confruntări electorale și l-a proțăpit în cârca unuia sau altuia, vânzându-le mușteriilor pielea ursului din pădure. Când Oprea a picat, UNPR nu a mai avut liderii abili care să păcălească încă o dată competiția. Și a trebuit să intre pe teren cu proprii jucători. Rezultatul: 2,5%. Sentința clară și corectă a cetățenilor români cu drept de vot, care pecetluiește soarta unui partid care ani de zile a fost ținut imoral și ilegitim la guvernarea țării. Un partid care nu are și nu a avut vreodată acoperire electorală, un partid care a înșelat, cu ajutorul lui Victor Ponta, Tăriceanu și altora ca ei, democrația. Un partid care nu reprezintă pe nimeni a condus această țară.

Ultimul drum al UNPR ducea în curtea lui Traian Băsescu, cel care-i va semna certificatul de deces printr-un artificiu numit "fuziune prin absorbție". Refuzat de celelalte partide, PSD și PNL, care au observat între timp profilul genetic cancerigen al UNPR, formațiunea se va stinge în Mișcarea Populară. În fapt, rezultatul dezastruos obținut de PMP, sub 5%, îi dau serioase emoții lui Traian Băsescu, care nu mai poate exclude acum posibilitatea ca în toamnă să nu sară pragul electoral din Parlament. Calculele fostului președinte vizează mai degrabă zestrea electorală reală a UNPR, primari și consilieri locali și județeni, care, împreună cu aleșii locali ai PMP, să poată crea structuri mai închegate ce să ducă la un scor de peste 5% în alegeri. De aici și decizia de a radia în urma contopirii orice semn distinctiv al UNPR, care să aducă aminte românilor de marele "interes național" al lui Gabriel Oprea.

Visele erotice ale lui Vasiliev (UNPR) care vrea să obțină 15% la Constanța dacă îl dă pe Palaz (PMP) la o parte nu pot intra decât în categoria bancuri cu politicieni. Dovadă că, la Constanța, UNPR a obținut 2%.

Este clar că această fuziune nu era de dorit pentru PMP, Băsescu nu și-ar fi dorit să înregimenteze sub culorile sale trecutul politic al lui Oprea, însă situațiile delicate cer uneori măsuri disperate.

Comentează știrea

Cato
15 iulie 2016
Afacerea UNPR

Basescu este bun de broker la bursa.Daca s-ar lasa de politica si s-ar apuca sa joace la bursa ar face o gramada de bani.El a cumparat pe nimic o infrastructura.PSD si PNL ce sa faca cu UNPR?Ce castigau?Nimic, mai mult pierdeau.Cei doi granzi politici au filiale in toate satucele si cotloanele acestei tari,restul n-au.Cand Oprea a cazut,pretul politic al UNPR s-a prabusit,iar Base l-a cumparat.El l-a cumparat ptr filialele din teritoriu,acolo unde PMP nu exista.De ex. PSD si PNL acopera 100% din teritoriul national, acum PMP acopera 80% ,iar cei de la ALDE 60-70%.Batalia politica nu se da ptr marile orase,acolo unde deja se stiu preferintele electorale si scorurile politice , ci in sate si comune.Acolo unde lumea fiind saraca si mai putin educata, acolo politicianul poate sa dea mita electorala sau sa fure la urnele de votare.Cine are infrastructura politica din teritoriu bine pusa la punct, va castiga mai mult la parlamentare. PS.Despre "aliante imorale",parazitare in interes national etc,aceste etichete sunt de moment,ptr ca romanul are memoria scurta si uita imediat,mai ales cand este cumparat cu un pui si 1 l de ulei.La cata mizerie exista in aceasta cocina, denumita politica de Dambovita,nici porcii n-ar avea curajul sa intre.

ath
15 iulie 2016
Muzeul figurilor de ceara

Ideea nu este a mea.Nea Dede,nea Dede Perodin detine licenta.La alegerile din anul 2012, nea Dede spunea ca PPDD Constanta a facut "o figura frumoasa".De aici vine si propunerea mea de a infiinta un muzeu al figurilor de ceara sau al figurantilor din politica romaneasca. Cladiri abandonate avem in oras,politicieni defecti avem.De ce sa nu deschidem un muzeu al figurilor ? De la Bombonel ne intereseaza glontul de argint.Ala care a trecut pe langa beregata lui si s-a oprit in coarnele cerbului din perete.Ala care l-a speriat pe procuror.Cel mai valoros obiect ramas de la Mazare este basca lui rosie.Cat mi-am dorit sa o am in fata.Cel putin sa-mi dea voie sa o ating.Sa vad sandalutele lui verzi,pantalonii rosii,fularul fashion....Ar fi un vis frumos.Figura lui Dan Diaconescu as vrea sa o vad expusa intr-un tomberon.Chiar,unde o fi tomberonul ala din televiziunea poporului ? Pentru Basescu avem la dispozitie un etaj intreg.Acolo vor fi expuse suvitele lui de par,de la moț ,de la botez ,de la nunta,de la Cotroceni si multe altele.Gica Slabu este celebru in tamponari.Cel putin un surub,un volan,un far spart as vrea sa le expunem la muzeu.Iar pe domnul Fagadau,fiul lui Mazare, trebuie sa-l avertizam ca este posibil sa-i dispara ochelarii de soare sau cravata de om serios.Trebuie sa fie foarte atent.Eu as fi multumit sa-i smulg ce putin un nasture de la haina.As face avere cu un singur nasture.Va inchiputi cum s-ar inghesui turistii ? Undei nasturele lui Fagadau,vrem sa-l atingem,vrem sa-l vedem ! Cat costa biletu' ?

costa
16 iulie 2016
CATOOOOOOOOO

Nenorocitule-0...in opinia ta sa.nu.se.mai.dea puiul sa nu mai.luam litrul de ulei..Animalule asa.numiti voi basisti.ajutoarele de.stat.pomeni.electorale? ..Iar maririle.de salarii.si.pensii masuri populiste!?..Guv basist criminal pe care la- i votat.si inca il.sustii a desfiintat.spitale a inchis scoli si gradinite in numele crizei...Dar au furat cat na furat nimeni din.bugetul.de.stat si.a.fost" criza'...minciuni basiste

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6291 secunde