Parada șchiopilor în țara orbilor

391
3
Parada șchiopilor în țara orbilor - paradaorbilor-1475252789.jpg
Decapitarea PNL prin eutanasierea politică a lui Vasile Blaga printr-o simplă mișcare de încheietură a DNA nu a fost o lovitură puternică pentru liberali, cât a fost pentru PSD. Printr-o demisie rapidă a buldogului, cartoful copt al corupției a fost aruncat din brațele PNL direct între ochii PSD-ului. 


Cu un mesaj ferm "noi nu tolerăm penalii în partid", liberalii i-au lăsat pe Dragnea și Ponta ca proastele-n păpușoi, râzând singuri pe tarlaua corupției politicii românești. PSD și-a imprimat și mai tare pe blazon chipul hâtru al fărădelegii, fiind pentru prima dată când această formațiune intră într-o competiție electorală cu două vârfuri de lance boante, retezate de procurorii anti-corupție. Cu un condamnat penal în frunte și mulți alții trimiși în judecată, PSD face scut în jurul corupției, promovând-o ca pe o politică de partid și în Parlament. 


Aici va fi punctul sensibil al PSD, breșa de care ar putea profita PNL. Sincer, însă, mă îndoiesc că liberalii vor avea o campanie coerentă și bine tușată, aici simțindu-se pe deplin lipsa unui lider carismatic, vector real de mesaj. 


Cu aceleași discursuri fade, inodore și insipide ale doamnei Gorghiu, este greu de crezut că PNL va reuși să penetreze atenția și interesul public, electoratul dezgustat de PSD și dezamăgit de liberali urmând, cel mai probabil, să stea acasă. 


Vom asista astfel, din tribune, la o paradă a șchiopilor în țara orbilor, de unde vom vedea politicieni mutilați de justiție alergând șontâc, șontâc după voturi și, implicit, imunitate, din casă în casă, în timp ce orbii vor da cu capul din stâlp în stâlp până vor ajunge la ușa Parlamentului. Vor intra cu toții, la grămadă, sub aceeași cupolă pentru alți patru ani de mandat în care corupția și incompetența vor alterna prietenește la conducerea țării. 


Comentează știrea

DODO
1 octombrie 2016
articol bun dar...

la stadiul de speculatii Tandemul Blaga Gorghiu a fost anost chiar apatic lasindu-ne ideea ca ar putea fi santajabili ( asta dupa aparitia numelui PNL-istei alaturi de a lui Ponta in dosarul Turceni iar Blaga in ceva cu nepotism , parca ceva le-a pus pumnul in gura ) Cu ocazia asta poate va veni cineva cu singe in vene care sa se ia la trinta cu PSD, dar si noi ar trebui sa-i ajutam .numai ca urmarind sondajul lansat de CL ( oportun ) ma infior si intrb pe simpatizantii PSD si PNP ( primele in topul hotiei ) ce-i determina la asa ceva Au ei cota parte din furturile alora ? isi doresc sa-i vada liberi pe toti care le-au facut viata un calvar ? pe Ponta mincinosul Dragnea sulfanul Ghita mafiotul sau Sova hotul la conducere ,sa jecmaneasca ( si sa ne ) dupa voia lor fara frica si rusineNu este pacat de munca DNA-ului ? Voi nu realizati pericolul ? ce va determina sa-i votati ? prostia ? atunci asta meritam

Tomitan
14 octombrie 2016
Bun articol, de atitudine.

Bun și curajos articol, de reală atitudine profesională și civică. Dar cît o fi contînd...

MIHAI
16 octombrie 2016
INVALIZII POLITICIANISMULUI ROMANESC

Decapitarea voluntara sau nu , este doar o simpla manevra politicianista care nu va avea efect in conditiile in care PNL nu a pregatit din timp oameni de valoare . Faptul ca Dragnea si Ponta au devenit embleme nu schimba cu nimic situatia . Electoratul pesedist si nu numai nu este influentat prea mult de faptul ca respectivii au fost condamnati sau vor fi . Ei , sau altii ca ei , vor primi destule voturi ca sa le asigure victoria in alegeri . Majoritatea cetatenilor privesc cu simpatie astfel de " eroi " satisfacuri ca sunt condusi de niste indivizi asemnatori lor .Politicianismul romanesc este Hidra din Lerna ( la noi coruptia ) careia daca-i taiai un cap cresteau alte doua in loc . Romania nu are inca un Hercule care s-o ucida . Regretabil este faptul ca in conditiile luptelor '' sangeroase " pe plan politic , cand este nevoie de lideri autentici , PNL a ajuns pe mana unei personae care nu are calitatile cerute unui lider . Oricum , Victoria PSD nu se va datora calitatilor , succeselor , realizarilor sau lipsurilor , ci slabiciunii PNL si a celorlalte formatiuni de dreapa , incapabile sa se solidarizeze cel putin cu ocazia alegerilor . Faptul ca in politica romaneasca , astazi , toti sunt orbi si schiopi se datoreaza complicitaii celor care-I voteaza , majoritatea din motive lesne de inteles : lipsa de pregatire politica , interese personale sau de grup , absenta spiritului civic etc. Politicianistii nostril sunt schiopi si orbi dar au in schimb maini dibace , specializate in sterpelirea banilor de la buget , adica din buzunarele noastre . A fost o vreme cand cel care fura o paine era spanzurat . Astazi , cel care fura sume imense poate fi premier , ministru , parlamentar , lider de partid , primar , prefect etc . DNA da lovituri selective , joaca un rol important , dar situatia nu se va schimba . Merita sa stai in puscarie doi -trei ani si sa ramai cu milioanele furate . Mai degraba schiopii si orbii de care vorbim sunt invidiati si admirati de catre prostimea care sta cu gura cascata asteptand sa le cada para malaiata .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3195 secunde