Pagube colaterale

479
1
Pagube colaterale - editorial-1485265846.jpg

Articole de la același autor

Lăsați-l pe Dragnea să-și scape infractorii din strânsoarea cătușelor. Iertați pesediștilor toate greșelile și fărădelegile căci ei au biruit la vot și merită izbăvirea tuturor păcatelor și hoțiilor. Își merită locul, căci din voința poporului au răsărit ei, iar dorințele și faptele lor sunt deasupra muritorilor de rând. E păcat ca o mână de zevzeci protestatari să întineze imaginea măreței guvernări socialiste, ce și-a început domnia în forță, scăpându-și din închisori toți corupții și hoții din partide. 


De partea cealaltă, Iohannis își joacă probabil ultima carte a sa de coagulant al opoziției, rol ce i-ar putea stopa declinul electoral. Jugulara lui Dragnea pare acum mai tentantă și accesibilă ca oricând pentru președinte. Terenul este unul destul de imprevizibil pentru ambele părți, strada demonstrând, nu doar o dată, că poate răsturna de una singură calcule politice și înțelegeri solide. Important este, la final, peste chipul cui se va așterne praful caldarâmului din Piața Universității. 


Mă îndoiesc că Dragnea și PSD vor face vreun pas înapoi în chestiunea grațierii și amnistiei. Exact ca în epistola lui Baiazid, întregul aliotman pesedist nu se poate împiedica de-un ciot prezidențial, prea tare erodat înainte de vreme. Deși nu se aflau în programul de guvernare, cele două proiecte ard mocnit PSD și ALDE pe dinăuntru, presiunea necontrolată și disperată a armatelor întregi de politicieni cu probleme penale și condamnați riscând să transforme totul în scrum. 


Sunt convins că avem în față două legi care nu au nimic în comun cu interesul național, cu CEDO sau UE, cum în mod voit se încearcă inducerea acestei idei. Ecuația este mult mai simplă, dar dureros de adevărată. Grațierea și amnistia au ca principal scop scoaterea din pușcărie a câtorva persoane, în frunte cu tatăl Antenelor, Dan Voiculescu, și radierea din evidențele Justiției a altora, politicieni de mare anvergură, de la Dragnea la Tăriceanu. Că pe lângă ei vor ieși din pușcării și câteva mii de violatori, pedofili, criminali și hoți, asta e. Pagube colaterale. 


Comentează știrea

europeanu
25 ianuarie 2017
chirea pesedistul hot

sasul meu mai dorele nu e nici marlan si nici penibil.Marlani si penibili sunteti voi pesedeii care in frunte cu toti oltenii hoti,puturosi si nemernici vreti sa sugrumati tara !

Pagina a fost generata in 0.4995 secunde