Orașul Cernavodă va fi racordat la apa de izvor

262
Orașul Cernavodă va fi racordat la apa de izvor - cernavodaintalnireproiect-1363531321.jpg
Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a sis-temelor de alimen-tare cu apă și ca-nalizare în regiu-nea Constanța - Ialomița vor înce-pe la Cernavodă în luna aprilie.

Programul cu o finanțare euro-peană în valoare de 20 de milioane de lei a fost de-marat de către ADI Constanța (Aso-ciația de Dezvol-tare Intercomunitară) și RAJA Con-stanța, ai căror reprezentanți au fost prezenți, zilele trecute, la sediul Primăriei Cernavodă.

În cadrul unei ședințe, convocate de primarul Gheorghe Hânsă, comisiile au prezentat caietul de sarcini și planul de lucrări care vor fi efectuate în oraș.

"Obiectivele proiectului sunt aducțiunea de apă extrasă de la o adâncime de 300 de metri din zona Medgidia până în Cernavodă, printr-o conductă cu o lungime de 20,4 kilometri, construirea unei gospodării de apă în localitatea Ștefan cel Mare, unde apa va fi purificată, construirea unei stații de pompare în Cernavodă și construirea unei rețele de cinci kilometri de canalizare în oraș", a spus Gheorghe Hânsă.

El a explicat că, din această rețea, vor face parte 20 de străzi, respectiv, Călărași, Viorelelor, Brândușelor, Cuza Vodă, Fundă-tura Cazărmii, Liviu Rebreanu, Gen. Eremia Grigorescu, Mircea cel Bătrân, I. Ionașcu, Ghioceilor, Zefirului, Mărășești și Maxim Gorchi, unde vor fi efectuate 395 de racordări.

Primăria va fi cofinanțator în derularea proiectului, cu o investiție de 112 mii de euro, din bugetul local.

În cadrul ședinței, primarul a solicitat comisiei executarea calitativă a lucrărilor și corelarea lor cu celelalte proiecte ale admi-nistrației, având în vedere proiectul local cu o investiție de două milioane de euro în modernizarea străzilor.

De asemenea, edilul a solicitat antreprenorilor angajarea a 1.200 de cetățeni din Cernavodă pentru executarea lucrărilor. Perioada de execuție a programului va fi de doi ani, începând din luna aprilie. Importanța acestui program o reprezintă soluționarea rețelei de canalizare în oraș, care va fi urmată de construirea rețelei de termo-ficare, în care sunt prevăzute opt puncte termice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2437 secunde