Omagii pentru soldații români de la Mărăști, Mărășești și Oituz

138
Omagii pentru soldații români de la Mărăști, Mărășești și Oituz - omagiu-1501762650.jpg

Articole de la același autor

În luna august se comemorează 100 de ani de la sacrificiul ostașilor români în luptele purtate în timpul Primului Război Mondial, pe fronturile de la Mărăști, Mărășești și Oituz. Cu această ocazie, Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria" Constanța împreună cu Primăria Municipiului Medgidia au organizat activități în memoria militarilor dobrogeni și nu numai, care și-au jertfit viața pe aceste câmpuri de luptă. Astfel, la Monumentul Eroului Român a avut loc slujba religioasă de pomenire a eroilor, urmată de ceremonialul depunerii coroanelor de flori, de către oficialitățile și instituțiile din municipiu. Au prezentat omagii la monument: Primăria Municipiului Medgidia și Consiliul Local Municipal, Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria", filialele Medgidia și Constanța, Garnizoana Medgidia, Jandarmeria Medgidia, Detașamentul de Pompieri Medgidia, Poliția Națională Medgidia, Poliția Locală Medgidia, precum și oaspeții din comuna Popești, Republica Moldova. 


Au transmis gândurile lor legate de acest eveniment și au rostit alocuțiuni viceprimarul Medgidiei, doamna Luminița Vlădescu, reprezentantul Garnizoanei Medgidia, domnul locotenent colonel Gheorghe Gheorghe, domnul Remus Macovei, colonel în rezervă și Președintele Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" și directorul Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I" filiala Constanța, domnul Costin Scurtu. 


Viceprimarul Medgdiei, Luminița Vlădescu și-a arătat considerația și respectul pentru curajul și devotamentul soldaților români care au pierit în aprigele lupte din acele vremuri. ,,În aceste zile, când trăim momente de tensiune la granițele țării, este important să dăm dovadă de unitate și patriotism, urmând exemplul bravilor noștri eroi. Fie ca Dumnezeu să ne ocrotească și să vegheze asupra țării noastre. Glorie eternă soldaților români!", a declarat viceprimarul Medgidiei.


După ceremonialul desfășurat la Monumentul Eroului Român la Biblioteca Municipală "I. N. Roman" a avut loc simpozionul istoric cu tema ,,Prinosul de sânge al militarilor constănțeni în bătălia de la Mărăști, Mărășești Oituz". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Iunie 2017
Stire din Cultură-Educație : Omagiu poetului Ovidius
Miercuri, 07 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Omagiu adus lui John Lennon
Pagina a fost generata in 0.3798 secunde