"Nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal"

275
Președintele Klaus Iohannis a declarat azi că nu va desemna pentru funcția de premier, după alegerile parlamentare din decembrie, "o persoană urmărită penal sau condamnată penal".


"În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. Clasa politică trebuie să se reformeze, trebuie să avem politicieni curați și acest criteriu va fi criteriul eliminator. (...) Indiferent de cine vine propusă, eu, președintele României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal", a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a precizat că va desemna o persoană ținând cont de prerogativele constituționale ca șef al statului.

"Asta înseamnă că nominalizez persoana care după părerea mea întrunește o majoritate în Parlament și este competentă pentru a conduce Guvernul României. Ar fi absurd să desemnez pe cineva care pe urmă nu întrunește o majoritate. Nu sunt adeptul acestor jocuri politice. Nu am de gând să nominalizez sau să desemnez pe cineva care pe urmă pică în Parlament, eventual mai pică o dată. Aceste jocuri nu le veți găsi la mine", a arătat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că desemnarea premierului va fi una extrem de serioasă.

"Voi ține cont să fie o persoană pe care eu o consider capabilă să conducă Guvernul României și care eu consider că poate să întrunească o majoritate parlamentară. Aceste lucruri sunt evidente și vreau să fie clare din capul locului", a spus el.

Președintele Klaus Iohannis a susținut că în desemnarea premierului vor conta și criteriile care țin de profesionalism.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2523 secunde