"Noul Guvern trebuie să abandoneze programul lui Dragnea, care blochează dezvoltarea României" / Mesajul lui Traian Băsescu

184
1
Traian Băsescu afirmă că noul Guvern care va fi instalat va trebui să abandoneze programul de guvernare al lui Liviu Dragnea, pentru că acesta "blochează" dezvoltarea României, și propune cinci măsuri alternative, printre care folosirea fondurilor externe și pregătirea aderării la zona euro.


"Programul de guvernare al lui Liviu Dragnea trebuie abandonat, pentru că pur și simplu blochează dezvoltarea României, prin sacrificarea pe termen scurt și mediu a investițiilor. Este un program pe care nici Dragnea nu-l înțelege în efectele lui profunde, program care înseamnă sacrificarea dezvoltării țării. Dragnea îl recită ca un papagal, bucuros că Vîlcov i-a pus la dispoziție niște planșe viu colorate cu care să meargă la televizor.


Un nou guvern trebuie să abandoneze programul lui Dragnea și să-și asume un program simplu, cu cinci obiective prioritare, care pot face ca România să profite de ciclul economic favorabil la nivel european:


1. Dezvoltare durabilă, prin utilizarea accelerată a fondurilor destinate dezvoltării de la UE, BEI, BERD și BIRD, în total cca. 30 miliarde euro, din care 23,5 miliarde fonduri de coeziune nerambursabile de la UE. Se vor crea locuri de muncă prin investiții în autostrăzi, căi ferate, regularizări de râuri, IMM-uri, dezvoltare rurală, reabiliatre școli și spitale, reîmpăduriri, izolare termică a clădirilor, reconversie profesională, etc.


2. Consolidarea îndeplinirii Criteriilor de la Mastricht în vederea accelerării proceselor de aderare la moneda euro pentru a crește nivelul de integrare a țării în UE și pentru a fi parte a proceselor decizionale majore în UE, așa cum acestea se prefigurează în baza Declarației de la Roma.


3. Revizuirea NCP și a NCPP pendru aducerea acestora la normele de constituționaliatate în baza deciziilor CCR și elaborarea unei noi legi a executării pedepselor, care să stimuleze reintegrarea în societate a celor condamnați penal. Legea răspunderii magistraților.


4. Asigurarea vaccinurilor și a medicamentelor oncologice.


5. Înghețarea Codului Fiscal în forma actuală, până în anul 2020, pentru a garanta stabilitate mediului de afaceri", a scris Traian Băsescu pe Facebook.










Comentează știrea

Murphy
24 iunie 2017
Mai sa fie.... !

Vrei tu la putere cu programul tau de taiere pensii si salarii, flota furata, 5 case, pungi de bani cu fractu, terenuri la Nana si amante politice gen Udrea ? Haida deeee....mergi bre la pensie, esti la casare !

Pagina a fost generata in 0.4766 secunde