Municipiul Medgidia își sărbătorește patronii spirituali

172
Municipiul Medgidia  își sărbătorește patronii spirituali - primariamedgidia2-1498572327.jpg
Municipiul Medgidia va fi în sărbătoare în zilele de miercuri și joi, când își va cinsti patronii spirituali, Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cu această ocazie, pe 28 și 29 iunie vor avea loc manisfestări dedicate acestei sărbători, la care sunt invitați să participe toți locuitorii.

Marele praznic va începe miercuri, 28 iunie, de la ora 17.00, cu slujba vecerniei, în prezența Înaltpreasfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Momentul va fi urmat de o procesiune cu moaștele Sfintei Mucenițe Marina, Sfântului Gheorghe, Sfântului Nectarie de Eghina și ale Sfântului Constantin, în prezența unui sobor de preoți și diaconi și a credincioșilor, pe traseul: Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, str. Ion Creangă, str. Republicii, Str. Decebal, Piațeta Decebal, str. Radu Negru, cu revenire la punctul de pornire.

În cea de-a doua zi, locuitorii Medgidiei sunt invitați, începând cu ora 18.00, la piesa de teatru "Ocrotitorii noștri Sfinții Apostoli Petru și Pavel". Manifestarea cultural - religioasă va continua cu un impresionant concert folcloric susținut de Corala "Armonia", însoțită de acompaniament orchestral condus de dirijor Valeriu Cașcaval. Evenimentul se va desfășura în Piațeta Decebal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8926 secunde