Modernizarea comunei Pantelimon, prioritară pentru primarul Vasile Neicu

260
Modernizarea comunei Pantelimon, prioritară pentru primarul Vasile Neicu - primarneicuvasiledelapantelimon3-1467902728.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, este unul din cei trei primari longevivi ai județului Constanța. La alegerile de luna trecută, el a câștigat al șaselea mandat la o diferență de numai 29 de voturi față de principalul său contracandidat, liberalul Costel Armășescu. În acest context, el spune că se bucură, deoarece, din postura pe care și-o păstrează, poate continua strategia de dezvoltare a localității. 


"Chiar dacă, de-a lungul timpului, s-au făcut multe investiții în comună, mereu mai avem câte ceva de făcut, deoarece lucrurile evoluează, iar populația este din ce în ce mai pretențioasă. La acest moment, avem mai multe proiecte în curs de desfășurare, dar, totodată, avem și alte proiecte care, deocamdată, sunt doar pe hârtie, dar ne dorim să le punem în aplicare cât mai repede. Așteptăm noile axe care să ne permită atragerea fondurilor europene ca să le putem pune în practică", a spus șeful admi-nistrației publice locale din comuna Pantelimon, Vasile Neicu. 


În acest sens, el a dat exemplu proiectul ce vizează construirea unui after-school și a explicat că acest obiectiv ar urma să vină în sprijinul părinților cu o situație materială deficitară. 


"În comună sunt mai mulți copiii ai căror părinți au posibilități financiare reduse. Dacă proiectul va fi acceptat, vom putea ajuta aproximativ 20 de copii din familii defavorizate. Ei vor beneficia de o masă de prânz gratuită, finanțată din bani de la bugetul local. Unii nu au cu cine să-i lase după cursurile școlare, nu pot plăti pe cineva să stea cu ei. Avem în plan înființarea unui centru after-school în Pantelimonul de Sus. Acesta ar urma să funcționeze în clădirea vechiului CAP. Noi am obținut deja toate avizele necesare, am solicitat și efectuarea unui studiu de fezabilitate", a spus primarul Vasile Neicu. 


În ceea ce privește lucrările care se desfășoară la acest moment în comună, primarul a spus că priori-tar este proiectul care presupune introducerea rețelelor de alimen- tare cu apă potabilă și canalizare în toate satele ce aparțin de comuna Pantelimon. 


Drept urmare, au fost montate deja conductele, căminele puțurilor au fost îngropate, iar vechiul bazin din localitatea Nistorești, unde lucrările de canalizare au fost finalizate, a fost reabilitat și împrejmuit. Șeful administrației a explicat că mai sunt de montat con-ductele în localitățile Runcu și Pantelimonul de Jos. 


Tot în localitatea Pantelimonul de Jos va fi introdusă și rețeaua de apă potabilă. Pe lângă aceste lucrări, în fiecare sat va fi construită câte o stație de epurare. Investiția se ridică la 54 de milioane de euro, iar banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde