Mircea Banias nu se teme de excludere. "ALDE ar scade sub 5% reprezentare parlamentară"

1353
2
Mircea Banias nu se teme de excludere.

Articole de la același autor

Contrar așteptărilor, deputatul Mircea Banias nu a contestat decizia lui Călin Popescu Tăriceanu în urma căreia, săptămâna trecută, a fost schimbat din funcția de președinte al Organizației Județene ALDE Constanța, ci așteaptă decizia instanței de judecată privind soluționarea contestației privind organizarea Congresului ce a avut loc la data de 21 aprilie 2017.

Mircea Banias spune că, din punctul său de vedere, o decizie favorabilă a judecătorilor ar putea schimba toate deciziile luate, în ultima vreme, de Călin Popescu Tăriceanu, inclusiv demiterea sa de la conducerea organizației din Constanța. În plus, o soluție favorabilă contestatarilor ar duce, inevitabil, la anularea Congresului din data de 21 aprilie 2017.

"Nu am contestat nimic pentru că nu am avut ce, deoarece nu este foarte clară decizia. Am primit un simplu e-mail în care eram anunțat că nu mai sunt președinte la Constanța. În momentul de față, avem termen pe data de 18 mai la instanță, dată la care magistrații ar trebui să dea o soluție vizavi de contestația noastră. Dacă vom avea câștig de cauză, atunci Congresul organizat pe 21 aprilie va fi anulat și se va organiza altul, moment în care intenționez să candidez pentru funcția de vicepreședinte la nivel național. În caz contrar, dacă vom pierde în instanță, voi respecta decizia. Am încredere în justiție că se va face dreptate și toți vom trebui să respectăm decizia", a spus Mircea Banias.

Întrebat de ce nu a mai candidat pentru funcția de vicepreședinte la Congresul din 21 aprilie, așa cum anunțase inițial, parlamentarul constănțean a explicat că nu avea rost din moment ce a contestat încă dinainte de organizare acest Congres.

"În ALDE continuă să existe două tabere, această situație fiind în mai multe județe din țară. Și la Constanța întreaga Organizație Municipală îmi susține punctul de vedere, de aceea ei nici nu au fost delegați la Congresul care a avut loc. Eu intenționam să candidez în continuare pentru funcția de vicepreședinte pe care o aveam la nivel național însă cum am avut o opinie contrară modului în care s-a organizat acesta mi s-a părut firesc să nu fiu prezent la acea acțiune și astfel nici să mai candidez pentru vreo funcție", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mircea Banias.

În altă ordine de idei, săptămâna trecută, Tăriceanu a anunțat că membrii ALDE care au semnat contestațiile în instanță asupra deciziilor partidului au termen de o săptămână ca să-și retragă semnăturile pentru a putea rămâne în partid.

Vizavi de această situație, Banias a spus că nu crede că se va ajunge la excluderi din partid ale parlamentarilor deoarece situația ar deveni alarmantă pentru partid.

"În momentul de față, ALDE are în Parlament 20 de deputați și nouă senatori. În total, suntem cinci parlamentari care am semnat că suntem de acord cu contestația ajunsă în instanță. Dacă noi cinci suntem excluși din partid sau plecăm din ALDE atunci este o problemă, pentru că astfel ALDE scade sub 5% reprezentare parlamentară. Eu, personal, nu-mi doresc să plec din ALDE. Am muncit foarte mult ca formațiunea să ajungă în Parlament, însă nici să accept orice nu mi se pare normal. De altfel, noi nu am făcut decât să ne spu-nem punctul de vedere, iar dacă se vor lua asemenea măsuri înseamnă că în ALDE este sancționat delictul de opinie, ceea ce mi se pare foarte grav. Este grav ca noi să vorbim de abuzurile săvârșite de alții, iar la noi în partid să se practice aceste metode, să fim sancționați pentru că spunem ceea ce gândim", a explicat Mircea Banias.

Cât despre alegerile care ar urma să aibă loc la nivelul județului Constanța, deputatul constănțean spune că nu știe când vor avea loc acestea.

"Nu știu calendarul alegerilor. Nu-mi spune nimeni nimic. Nu am mai avut dialog cu cei de la centru dinainte de Congres, din momentul în care am contestat în instanță", a mai spus parlamentarul constănțean.

Săptămâna trecută, deputatul Mircea Banias a fost schimbat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, din funcția de președinte al filialei de la malul mării. În locul său a fost numit provizoriu, până la organizarea alegerilor județene, vicepreședintele ALDE de la nivel național, Andrei Gerea.

"Până săptămâna viitoare cei care au semnat contestațiile în instanță au posibilitatea să le retragă. Dacă își retrag semnăturile, atunci putem să ne vedem în continuare de drum împreună, dacă nu fiecare își alege drumul pe care crede că trebuie să meargă", a amenințat atunci președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

Comentează știrea

Ma intreb....
4 mai 2017
Oare exista viata si dupa Banias ?

Eu sunt convins ca nu exista viata dupa Banias.Observati cum acest individ,acest nimic se pune singur in centrul universului.Fara el nu exista ALDE.Este adevarat,ma doare in cot si de ALDE si de Tariceanu,sluga pesedeilor.Tot partidul este cu un picior in groapa.Acest partid nu exista fata PSD.Dar sa revenim la Banias.Acest nimic,aceasta gaura neagra,acest neica-nimei, acest hod-dog rece a fost dumnezeul meu pe vremea cand era sef peste pedelei la Constanta.Ma inchinam la acest hot-dog rece.Credeam in el,speram in el pentru ca era seful opozitiei locale,era singurul care ar fi avut ocazia sa se opuna abuzurilor si hotiilor lui Mazare.Nu a fost sa fie.Avea ocazia sa ajunga cineva in politica locala daca se opunea idiotului bolsevic ,Mazare.Ani de zile l-am asteptat,il sorbeam din ochi pe Banias,ma uitam la el ca la o icoana.Dar m-a pacalit,m-a inselat.Baiatul asta s-a ocupat ani de zile de deconcentrate,cat timp PDL a fost la putere.Deconcentrate in sus,deconcentrate in jos,spaguiala in sus,spaguiala cu sefii deconcentratelor in jos.Mita in sus,trafic de influenta in jos.Acum,PDL a murit.Uite dovada ca dupa Banias nu exista viata.Am demonstrat ce am avut de demonstrat.Sincere regrete,domnule Tariceanu ! Sa va fie tarana usoara !

MIHAI
4 mai 2017
ALDE BANIAS SI TARICEANU

Este regretabil ca o somitate politica de talia lui Banias trece printr-o astfel de incercare teribila . Este si mai regretabil ca Tariceanu atenteaza la viata politica a lui Banias folosind e-mailul . Putea sa-i comunice vestea printr-un porumbel calator sau un agent calare .Tariceanu ignora " meritele ' lui banias , acesta fiind omul care a contribuit din plin la procesul de lichidare a organizatiei PDL Constanta , proces desavarsit de Chiru . Banias nu are motive sa se planga . S-a inhaitat debunavoie cu Tariceanu specialist in lichidarea liberalismului . Banias pretinde ca este sustinut de intreaga organizatie . Daca este asa , de ce n-a convocat in calitate de presedinte o adunare in care sa protesteze impotriva deciziei lui Tariceanu , care de cand a ajuns sluga pesedeului se crede la fel de puternic ca stapanul sau Dragnea . Banias este ingrijorat ca ALDE scade sub 5% reprezentare parlamentara . Mai mult , nu vrea sa plece din ALDE . Daca asa de mare este dragostea sa pentru adunatura de dezertori din alte partide , sa faca ce le recomanda stapanul Tariceanu : sa-si retraga toti reclamatia de la tribunal si sa revina pocaiti in ALDE pentru a merge iar impreuna pe drumul fara de intoarcere , drum care duce sigur la lichidarea ALDE , dupa ce PSD se va vedea cu toti sacii in caruta . Apreciem modul detaliat in care este scris articolul , dar suntem de parerea ca , avand in vedere ce se intampla acum in Romania , totul se putera rezuma la cel mult cinci randuri incluzand si titlul articolului .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9102 secunde