Ministrul Lucian Romașcanu, somat să prezinte proiectele depuse pentru Centenarul Marii Uniri

173
Ministrul Lucian Romașcanu, somat să prezinte proiectele depuse pentru Centenarul Marii Uniri - ministrulculturiilucianromascanu-1500566334.jpg

Articole de la același autor

Deputatul liberal Florin Roman îi solicită ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, să prezinte public proiectele depuse pentru Centenarul Marii Uniri și să transparentizeze acest proces, în caz contrar, să-și dea demisia din Guvern.

Roman susține, într-un comunicat de presă, că Lucian Romașcanu a condiționat prezentarea proiectelor depuse pentru manifestațiile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de nedivulgarea informațiilor din documente, precizându-le membrilor Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru întregirea Neamului că acestea ar avea caracter de "secret de serviciu".

Potrivit deputatului Florin Roman, ministrul Lucian Romașcanu, care este și președinte al Comisiei parlamentare pentru Centenar, a spus că ar fi fost depuse 1.000 de proiecte, din care Departamentul Centenar și AFCN au preselectat 321, dar nu a prezentat criteriile obiective în baza cărora s-a făcut această selecție, comisia parlamentară fiind exclusă din acest proces.

"Atitudinea domnului Romașcanu îmi confirmă faptul că domnia sa ține cu dinții și de scaunul de ministru și de cel de șef al Comisiei, deși este în situație de incompatibilitate, nu pentru organizarea judicioasă a Centenarului, ci probabil pentru sifonarea de bani publici prin proiecte date cu dedicație, prin încredințare directă. Îl somăm pe domnul Romașcanu să prezinte public proiectele depuse pentru Centenar și să transparentizeze acest proces ori, în caz contrar, să-și dea demisia din Guvern", a afirmat Florin Roman.

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului va avea prima ședință solemnă în data de 25 iulie la Alba Iulia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5084 secunde