Deputatul Florin Gheorghe:

"Ministrul de Finanțe să prezinte cifrele asupra măsurilor fiscale implementate"

86

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Florin Gheorghe îi solicită prim-ministrului Victor Ponta și ministrului de Finanțe să prezintă de urgență rezultatele măsurilor fiscale implementate în ultimul an.

"Am constatat cu toții că Victor Ponta nici nu știe și nici nu înțelege ce înseamnă reducerea cu cinci puncte procentuale a CAS datorat de angajatori. Cu siguranță că, după ce a cocoșat economia cu taxe și impozite vreme de doi ani și jumătate, lui Ponta i-au șoptit consilierii că în plină campanie electorală ar fi bine să pozeze cu o măsură de relaxare fiscală în spate. Este totuși de apreciat că, în ciuda stângăciilor făcute la guvernare, PSD nu a compromis echilibrele macroeconomice câștigate în anii 2010-2011. Pentru acest motiv, îi solicit atât ministrului de Finanțe, cât și prim-ministrului Victor Ponta, ca, înainte de a lua și alte măsuri fiscale, să prezinte de urgență rezultatele reducerii TVA la pâine", a declarat deputatul Florin Gheorghe.

El a adăugat că prețul la pâine nu a scăzut și ar fi util ca cei doi să prezinte și cifrele privind evoluția consumului de carburanți de la 1 aprilie și până în prezent, precum și ce sume au fost colectate la buget și câți kilometri de autostradă s-au construit din acești bani.

"Cred că toată lumea știe că Victor Ponta și ministrul Finanțelor nu vor prezenta aceste cifre, pentru că ambele măsuri au fost un eșec total. Mai mult, toate măsurile fiscale implementate de Victor Ponta au dus evaziunea fiscală la cele mai înalte cote din ultimii 25 de ani, de peste 16% din PIB, deși, personal cred că estimările Consiliului Fiscal sunt extrem de blânde în raport cu realitatea. Reducerea CAS pe care o propune Victor Ponta va fi cu certitudine un alt eșec sigur al PSD, pentru că, în vreme ce Ponta se laudă că reduce CAS, la Ministerul de Finanțe se pregătesc noi și noi taxe pentru români, începând cu 1 ianuarie 2015", a mai spus parlamentarul constănțean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5885 secunde