Ministrul Culturii A DEMISIONAT

210
Ministrul Culturii A DEMISIONAT - vlad-1461758636.jpg
Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demisionat la cererea premierului Dacian Cioloș, din cauza scandalului de la Opera Națională. 

Este al treilea ministrul care demisionează din Guvernul Cioloș, după ministrul Muncii și ministrul Fondurilor Europene. 


Coregraful Johan Kobborg a demisionat de la Opera Națională București în contextul unui conflict cu managementul instituției, după ce a fost numit un nou director general interimar dirijorul Tiberiu Soare. Acesta din urmă i-a retras lui Kobborg titlul de director al Baletului Operei Naționale București, spunând că funcția respectivă nu există în organigrama instituției.

Pentru a aplana conflictul, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat vineri că i-a propus lui Vlad Conta să preia postul de director general interimar al Operei Naționale din București, urmând ca Tiberiu Soare să ocupe funcția de director adjunct. De asemenea, lui Kobborg i s-a oferit funcția de director al Baletului Operei Naționale București. Scandalul a escaladat, mai multe spectacole fiind anulate. Vicepremierul Dîncu a preluat negocierile cu artiștii, în locul ministrului Culturii.

Kobborg, un star al baletului internațional, a fost susținut de numeroși artiști străini și români, inclusiv de balerina Alina Cojocaru, scrie stiripesurse.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Aprilie 2016
Stire din Eveniment : Guvernul demite patru prefecți
Pagina a fost generata in 2.4948 secunde