Ministrul Apărării după incidentul cu Dmitri Rogozin: România este obligată să consolideze flancul estic al NATO

197
Ministrul Apărării după incidentul cu Dmitri Rogozin: România este obligată să consolideze flancul estic al NATO - adrianuuianu-1501315259.jpg
Situația de securitate din zona Mării Negre obligă România să consolideze flancul estic al NATO, să facă achizițiile potrivite pentru Armată, a declarat sâmbătă ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.

Întrebat cum comentează situația creată după ce aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut intra în spațiul aerian românesc, ministrul Apărării a răspuns: "Pe subiectul acesta s-a pronunțat Ministerul de Externe. E bine să discutați asta cu cei care sunt cei mai potriviți să dea un răspuns. Situația de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al Alianței, să facem achizițiile potrivite pentru înzestrarea armatei române".

Țuțuianu a spus că a văzut și declarațiile ambasdorului rus la București, care "încearcă o justificare a unor tipuri de acțiuni pe care le promovează în zonă". "Sigur că de aici putem trage foarte multe concluzii", a adăugat ministrul, potrivit romanialibera.ro.

Chestionat dacă, în contextul desfășurării celui mai mare exercițiu militar NATO și după amenințarea vicepremierului rus, românii ar trebui să se teamă, ministrul Apărării a replicat: "Eu cred că trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și în același timp să facem ce este necesar pentru a avea mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Și când am discutat despre rachete, am spus că ele reprezintă și un element care consolidează securitatea națională, dar și un element de descurajare a unor posibile acțiuni".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8734 secunde