Mii de persoane defavorizate, ajutate lunar de Primăria Mangalia

134
Mii de persoane defavorizate, ajutate lunar de Primăria Mangalia - mangalia-1435603239.jpg
Primăria Mangalia, prin Serviciul Public de Asistență Socială, a reușit, în ultimii ani, să pună la punct un sistem de acordare de pachete alimentare pentru pensionarii cu venituri mai mici de 800 lei pe lună, persoanele de peste 60 de ani care nu realizează venituri, dar și cele cu handicap, venind astfel în ajutorul celor mai defavorizate categorii de cetățeni ale orașului. Astfel, peste 3.800 de persoane din Mangalia au primit în ultima lună pachete din partea primăriei. 


Cele patru centre de distribuție a pachetelor alimentare prin Serviciul Public de Asistență Socială se află la Sala de Sport a Școlii Generale nr.1, la Cantina Grupului Școlar Industrial Ion Bănescu, la Blocul C18 B, din Mangalia și la Căminul 10 din Neptun.


Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, lunar, peste 3.800 de pensionari cu venituri mai mici de 800 lei/lună, persoane în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, dar și persoane cu handicap beneficiază de ajutor din partea Primăriei Mangalia. Fiecare pachet conține un litru de ulei, un kg de zahăr, un kg de orez, un kg de făină, un kg de mălai și câte un pui.


"Am stat de vorbă cu oamenii despre măsurile de protecție socială derulate de municipalitate, dar și despre problemele orașului. Mi-am notat mai multe solicitări și sesizări, urmând să facem tot posibilul pentru a le rezolva, în cel mai scurt timp.


De altfel, la nivelul întregii adminis-trații locale punem accent pe proiectele sociale menite să ajute pe cei care într-adevăr, au nevoie de sprijinul comunității, dar nu îi vom încuraja pe cei care refuză un loc de muncă și vor să trăiască doar din ajutoarele sociale", a spus recent edilul Cristian Radu în ultima sa vizită la un punct de distribuire a pachetelor. 


De asemenea, Serviciul Public de Asistență Socială informează toți cetățenii din Mangalia că în cadrul acestui serviciu se primesc cereri pentru ajutor pentru încălzirea locuinței, ajutor social și indemnizații, cereri declarații întreținere, cereri bursă liceu, ajutor pentru creșterea copilului, ajutor social, ajutor de urgență, repartizarea de locuințe ANL sau locuințe sociale, alocații de stat sau tichete sociale.


Toți cei îndreptățiți sunt așteptați pe str. Delfinului nr.1 pentru mai multe informații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Carnavalul Copiilor, la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5026 secunde