Mihai Tudose: Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri

134
Mihai Tudose: Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri - tudose-1500291727.jpg
Premierul Mihai Tudose a declarat, după întâlnirea pe care a avut-o cu liderii coaliției, că în cadrul întrunirii s-a decis ca impozitul pe cifra de afaceri să nu se aplice. 


"Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Eu m-am grăbit un pic când eram la Bruxelles. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați încheiat acest subiect. Trebuie să spun, totuși, că impozitul pe cifra de afaceri ar fi fost un mijloc de a încerca să evidențiăm anumite zone în care anumiți actori economici au impresia că sunt mai dibaci ca noi. În acest sens, vom implementa directiva europeană de anul trecut privind diminuarea bazei de impozitare, care prevede ca impozitul să se plătească acolo unde se face profitul. Sunt agenți economici care trăiesc foarte bine și nu raportează niciun leu profit", a spus Mihai Tudose.

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit luni, în biroul președintelui Camerei Deputaților, în cea de-a doua ședință de analiză a activității Guvernului de la instalarea Cabinetului Mihai Tudose. Pe agenda discuțiilor se află impozitarea pe cifra de afaceri, precum și rectificarea bugetară, notează Agerpres.

De la ședință, la care este prezent prim-ministrul, lipsește președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Printre social-democrații prezenți se mai numără vicepremierul Marcel Ciolacu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, miniștrii Sevil Shhaideh, Mircea Dobre, Ionuț Mișa. Din partea ALDE participă Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian și Andrei Gerea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că în cadrul coaliției de guvernare se va lua o decizie cu privire la impozitul pe cifra de afaceri, după ce premierul Mihai Tudose va prezenta o analiză.

Întrebat cum își explică afirmația premierului potrivit căreia se va renunța la un astfel de impozit, în condițiile în care el spune că decizia se va lua luni în coaliție, Dragnea a precizat că, dacă Tudose are simulări și analize pe acest subiect, le va prezenta în ședința PSD-ALDE.

În ceea ce privește bugetul, premierul declara lunea trecută că rectificarea va fi pozitivă. "Săptămâna viitoare vom avea o primă discuție despre rectificare, va fi pozitivă, ce pot să vă spun de acum", preciza Mihai Tudose.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0385 secunde