Marko Bela nu mai vrea alt partid pentru maghiari

568
Marko Bela nu mai vrea alt partid pentru maghiari - markobelacopy-1310303982.jpg
Vicepremierul Marko Bela a criticat decizia europarlamentarului Tokes Laszlo de a înființa un nou partid care să-i reprezinte pe maghiari, decizie pe care a catalogat-o drept iresponsabilă.

Marko Bela a explicat, în cadrul lucrărilor taberei de vară a Uniunii, că este un lucru vital ca maghiarii din România să fie bine reprezentanți în Parlamentul României, iar înființarea unui nou partid poate pune în pericol această reprezentare.

"Pentru maghiarii din România, e un lucru vital să fie prezenți în Parlamentul României și să fie prezenți într-o pondere potrivită. Așa a fost și până acum. Totuși, am reușit să avem o influență prin această prezență. Or, înființarea unui nou partid ar putea să pericliteze intrarea reprezentanților maghiarilor în Parlamentul României. Bine, au mai fost partide maghiare care au participat în alegeri și nu au reușit să torpileze intrarea noastră, dar totuși e un risc, e un pericol și de aceea cred că e un lucru iresponsabil"’, a declarat Marko Bela.

Fostul președinte al Uniunii a spus că nu înțelege cum de unii politicieni din Ungaria doresc să destrame unitatea politică a maghiarilor din România și consideră că aceștia nu cunosc foarte bine situația comunității din Transilvania.

"Există și politicieni din Ungaria care susțin inițiativa domnului Tokes Laszlo. Eu cred că ei nu știu foarte multe lucruri, de fapt noi știm ce se întâmplă cu noi și ei, sunt convins că nu cunosc situația noastră îndeaproape", a mai spus Marko Bela. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0724 secunde