Maria Stavrositu: "Este nevoie de un Congres în PDL, dar după alegerile locale"

732
3
Maria Stavrositu:

Plecarea din partid a prim-vicepreședintelui Sorin Frunzăverde la PNL a iscat anumite divergențe în PDL, mulți dintre democrat-liberali susținând că, în interiorul partidului există o stare de tensiune. Surse din cadrul partidului au mai declarat că, în acest caz, ar trebui organizat un Congres PDL în care să fie schimbată actuala conducere în frunte cu președintele Emil Boc.

Sorin Frunzăverde și-a anunțat, ieri, plecarea din partid și s-a declarat dezamăgit de diferențele de opinii din PDL. El a afirmat că nu crede că o construcție de dreapta se mai poate realiza din interiorul Partidului Democrat Liberal.
Fostul prim-vicepreședinte democrat-liberal a amintit că, începând de la sfârșitul anului 2010 a făcut mai multe afirmații referitor la principalele provocări pentru PDL, și anume "hao-sul administrativ, vrajba politică și statul polițienesc" care, susține el, sufocă orice comunitate, sufocă economic România și reprezintă princi-palul motiv de sărăcire a populației.
La rândul lui, președintele PDL Emil Boc, a declarat că nu se aștepta ca Sorin Frunzăverde să plece din partid. Boc a precizat că, în opinia lui, Frunzăverde a abandonat și a trădat două crezuri scrise și nescrise ale pedeliștilor adevărați, primul aflându-se scris chiar în imnul partidului, respectiv "Vântul bate, apa trece, pietrele rămân".
Emil Boc a precizat că pedeliștii mai au un crez nescris, respectiv "casa părintească nu se vinde niciodată", președintele PDL adăugând că un pedelist adevărat nu își vinde sufletul.
Și parlamentarii democrat-liberali constănțeni au spus că au fost luați pe nepregătite de plecarea prim-vicepreședintelui Sorin Frunzăverde la alt partid. Mai mult, faptul că acesta va candida din partea USL la alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin i-a uimit și mai mult.
"Nu mă așteptam la plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid. Este regretabil gestul său. Consider că este o pierdere pentru partid dar nu una incompensabilă", a declarat Maria Stavrositu.Totodată, ea a negat faptul că în PDL ar exista tensiuni așa cum susțin alți membri ai partidului.
În ceea ce privește organizarea unui Congres al PDL, Maria Stavrositu a spus că acesta ar trebui făcut dar după alegerile locale.
"Este nevoie de un Congres dar după alegerile locale. Atunci vor putea fi analizate rezultatele de la alegerile locale și, în funcție de acestea, să se reajusteze echipa de conducere a partidului", a mai adăugat deputatul Maria Stavrositu.
Și deputatul PDL Constantin Chirilă s-a arătat dezamăgit de plecarea lui Sorin Frunzăverde.
"Nu aș vrea să comentez plecarea lui pentru că nu o înțeleg", a spus inițial, Chirilă. Totuși, el a revenit asupra subiectului și a menționat că "este greu să nu consideri o mare pierdere pentru partid plecarea unui astfel de om".
În ceea ce privește așa-zisele tensiuni din partid, deputatul Chirilă a menționat că el nu a simțit așa ceva.
"Nu am simțit tensiuni în partid, ci doar puncte de vedere diferite. Cred că era nevoie de mai multă coerență și fermitate în ceea ce privește strategia, modul cum se poartă discuții cu cei din teritoriu", a declarat parlamentarul Constantin Chirilă.
El a mai adăugat că nu este oportună organizarea unui Congres al PDL după plecarea prim-vicepreședintelui Sorin Frunzăverde, deoarece partidul este într-un calendar electoral, dar a arătat că este necesară o discuție după alegerile locale.



Comentează știrea

Hanibal
29 martie 2012
dezertorul

Sunt situatii care justifica abandonarea partidului.Cand are loc pentru a primi o functie, sau pentru satisfacerea unor ambitii,dezertarea este scarboasa si demoralizatoare pentru cei care i-au acordat incredere,este un act de imoralitate politica. Dezertarea,tradarea in politica este o dovada infidelitatii,a incapacitatii credintei in partidul pe care l-ai creat si l-ai sustinut.Navetistul,traseistul politic este omul-muscă satisfacut ca trece in gradina vecinului atras de miere si este impiedecat in drum de un scuipat cleios cu arome liberale.Politica romaneasca a creat un tip de glorioasa lichelie,dar ce este blamabil si de condamnat este ca transfugii si voiajorii sunt primiti si reprimiti.Este un exemplu profund demoralizator.Haimanalacul politic contribuie la pervertirea partidelor si electoratului.Este dovada ca partidele romanesti sunt doar niste factiuni fara program fara principii.Fidelitatea este tratata cu indiferenta in timp ce functiile importante se acorda transfugilor.

rex
29 martie 2012
jos ciuma portocalie

Are dreptate Hanibal, dar nu are credibilitate: s-a indignat la "tradarea" lui Frunzaverde dar nu a zis nimic cand ZEUS a extras din PNL si PSD un detasament de parlamentari care si-au facut partid si au primit si functii in parlament

Părerologul de Constanța
29 martie 2012
Singura solutie pentru Constanta= constituirea Asociatiei Cetatenilor Batjocoriti,Umiliti,Nemultumiti si Incomozi ( Cetatenii B.U.N.I.)

Plecare lui Frunzaverde nu poate fi confundata cu dezertarea, dimpotriva este un semnal al trezirii al realitate a unor politicieni cu ceva mai multa minte decat altii...el putea foarte bine sa candideze si sub culorile portocalii ale partidului unde era ,deja prim-vicepresedine ! chestia asta este foarte clara,nu ??? vorbele sale,ale celui de-al doilea om in organigrama PDL,partid aflat la putere,cum ca statul roman este de tip politienesc...chiar si telefonul sau ar fi ascultat...dezvaluie,PENTRU PRIMA OARA DIN SURSA OFICIALA ,ce !? -ca ARE DREPTATE ! Canibalismul democrat-liberalilor este in floare,iar cei care vor pleca ,de acum incolo,din PDL,vor fi adevaratii lingatori de scuipat si ,credeti-ma,nu vor fi putini ! Frunzaverde,foaie lata,a plecat satul fiind de mizeria din acest partid,el oricum,ar fi candidat la sefia Carasului,chiar daca ar fi ramas in PDL...asa cel putin,nu poate fi acuzat ca ar fi facut un mare ghiseft politic... pe cand,aici,la malul marii,toti asa-zisi-politicieni portocalii,nu prea mai pot sa o dea la intors ! Ei sunt prea slabi si semnificativi comparati cu social-democratii lui Mazare ca sa mai traga sperante ca le-ar da si lor ceva de ros,sau de lins... cel putin Banias,cu toate acuzele care i se aduc,a parasit barcuta de hartie in favoarea unei barci de lemn,chiar daca si asta este cam hirbuita,ce-i drept...asa ca ,de putatii portocalii din constanta,isi dau si ei cu parerea ca sa nu zica lumea ca nu scot si ei pe gura ceva,chiar daca,ar trebui sa schimbe, macar, pasta de dinti si periuta...paradontoza isi spune cuvantul,parlamentarii pedelisti constanteni vor ramane fara dinti pana la alegeri,iar Constanta va ramane la mana unei aliante impotriva firii ,USL ul,inca ,cel putin 4 ani...pacat,mare pacat ... nimic nu merge pe DREAPTA in Dobrogea...nimeni si nimic nu reuseste sa coaguleze o reactie a societatii civile...zic si eu,asa...parerea mea...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.279 secunde