Ludovic Orban, cu gândul la șefia PNL, și-a început campania la Constanța

273
2
Ludovic Orban, cu gândul la șefia PNL, și-a început campania la Constanța - ludovicorbanpnl6-1489686966.jpg

Articole de la același autor

În contextul proximelor alegeri ce urmează să aibă loc pentru conducerea PNL, liberalul Ludovic Orban a început un "pelerinaj electoral" prin țară. 


În acest context, după ce a vizitat alte nouă județe, el a ajuns, miercuri, și la Constanța unde a avut o întâlnire cu colegii de partid. Orban le-a explicat planurile de viitor în contextul în care și-a anunțat deja candidatura la președinția partidului.


"Am decis să candidez la funcția de președinte al PNL pentru că știu că acela care va fi ales va purta o uriașă răspundere pe umerii săi. Partidul Național Liberal se află astăzi într-o situație pe care nu vreau să o dramatizez, dar o știm prea bine cu toții. Problema noastră este foarte dificilă pentru că este extrem de greu să recâștigi încrederea unui om", le-a transmis Ludovic Orban liberalilor de la malul mării.


Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Ludovic Orban a spus că intenționează să meargă prin toate județele țării pentru a sta de vorbă în mod direct cu membrii partidului.


"Știu că nu este o decizie ușoară intenția de a candida, dar sunt dispus să-mi asum responsabilitatea. La acest moment, merg în filialele din țară pentru a asculta nemulțumirile colegilor mei. Până acum am fost deja în nouă județe, iar semnalele sunt încurajatoare. Totodată, doresc să-mi formez o echipă de campanie inclusiv cu oameni de la filialele din țară, nu numai de la București", a declarat Ludovic Orban.


În altă ordine de idei, candidatul PNL la președinția partidului, Ludovic Orban, l-a acuzat pe ministrul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, de lipsă de transparență în stabilirea criteriilor de finanțare și de selectare a proiectelor ce urmează a fi implementate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).


"Avem 1.100 de primari de la PNL în țară și, în numele lor, cerem doamnei ministru să facă publice criteriile de alocare a fondurilor și de selectare a proiectelor ce urmează a fi finanțate prin PNDL, altfel, putem considera că singurul criteriu este culoarea politică. Locuitorii nu trebuie să fie privați de diverse obiective, în funcție de opțiunea politică a primarului", a afirmat Ludovic Orban.


Printre altele, el a făcut referire și la liberalizarea prețului la gaze, așa cum a stipulat Guvernul Cioloș prin OUG 64/2016 și, în această împrejurare, l-a acuzat pe deputatul PSD de Constanța, Iulian Iancu, că este omul rușilor de la Gazprom.


"După un boicot tacit făcut de președintele Comisiei de Industrie și Servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, cunoscut în folclorul politic ca omul Gazprom, am văzut cu stupoare că Guvernul României vrea să se amâne liberalizarea prețului la gaze naturale. Trag un semnal de alarmă asupra acestei poziții incalificabile a PSD și a Guvernului Grindeanu. România trebuia să liberalizeze prețul la gaze încă din 2011. 


Neliberalizarea prețului la gaze și în mod special interzicerea exportului de gaze naturale ne-au adus în procedură judiciară la Curtea Europeană. Odată cu adoptarea Ordonanței nr. 64/2016, care a reglementat prețul la gaze, a fost suspendată această procedură. Noi nu putem să ne jucăm cu obligațiile pe care ni le-am asumat ca membru al UE. Liberalizarea prețului la gaze trebuie făcută așa cum este reglementat în OUG 64, dată de Guvernul Cioloș. 


Această poziție a PSD arată că Guvernul acționează pentru a servi interesele unor societăți. Neliberalizarea prețului la gaze va duce la pierderea unei finanțări nerambursabile de aproape 180 milioane de euro pentru realizarea tronsonului magistralei de gaze naturale care va traversa prin România, Bulgaria și Austria, care face legătura dintre Marea Neagră și rețeaua europeană de transport a gazului. Astfel, se reduce dependența de gazul rusesc", a spus Orban.


Comentează știrea

PSDPNLANRPDLETC
17 martie 2017
A rezolvat PSD problema gratierilor , de unde a aparut asta ?

Nici nu mai am chef de scris si nici de mistocareala.......m-am plictisit ! Nu inteleg de ce nu se formeaza un partid unic , gen PCR.....sa fure organizat CORECT SI CINSTIT !

Papu
17 martie 2017
PNL

Orbane dacă ajungi șef, sigur PNL va ajunge lângă PNȚ, iar tu cu chitara de gât o să le cânți prohodu. Mai bine propune-i fratelui tău să candideze. Sunt șanse ca PNL cu Leonard în frunte să ajungă pe linia de plutire, iar actualii așa ziși lideri să facă nu unul, ci doi pași în spate. PS: ești sigur că DNA nu mai are un dosar în sertar pentru tine ?. Chiar nu pot să cred că nu te-ai lins pe degete când ai băgat mâna în borcanul cu miere !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5638 secunde