Klaus Iohannis:

"Locul României este în Schengen"

82
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, ieri, că România îndeplinește toate criteriile pentru aderarea la Spațiul Schengen și orice nelămuriri pe acest palier țin de considerente pur politice, subliniind că rapoartele MCV pozitive arată o recunoaștere a eforturilor de consolidare internă.

"Europa poate garanta prosperitarea și securitatea tuturor cetățenilor săi, fără să atenteze la ceea ce a câștigat deja prin respectarea deplină a acestor acumulări. Europenizarea completă a României este un obiectiv central al mandatului meu. Aceasta înseamnă continuarea procesului de integrare europeană prin aderarea la Spațiul Schengen și prin adoptarea monedei euro", a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul discursului susținut la întâlnirea cu ambasadorii acreditați la București.

"Locul României este în Spațiul Schengen, stat membru cu drepturi egale și depline. Îndeplinim integral criteriile de aderare la Spațiul Schengen, orice nelămuriri pe acest palier țin pur de considerente politice", a mai spus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că "deficitul cel mai mare de care suferă statele membre UE nu este cel exprimat în bugetele naționale, ci lipsa încrederii dintre parteneri, care duce la discriminare".

"Cred că putem depăși acest moment. Datoria partenerilor noștri europeni este de a fi corecți în evaluările lor și în implementara regulilor. Credem în reguli care se respectă și care nu se schimbă în funcție de interese trecătoare", a susținut președintele român. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3377 secunde