Locuitorii Mangaliei ar putea rămâne fără apă caldă și încălzire de la 1 august

3436
Potrivit unui comunicat de presă, Rominservices Therm a solicitat autorităților locale plata urgentă a restanțelor aferente subvenției pentru energia termică, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproximativ patru milioane de dolari. "În caz contrar, compania nu va mai putea susține financiar aprovizionarea cu combustibil și implicit producerea și furnizarea de apă caldă menajeră și încălzire pentru locuitorii orașului Mangalia începând cu data de 1 august 2010", se arată în același comunicat de presă.
"Rominservices Therm va depune toate eforturile pentru respectarea angajamentelor contractuale asumate față de partenerii și clienții săi - populația din Mangalia, iar în acest sens va folosi toate căile legale pentru recuperarea datoriei și continuarea furnizării apei calde menajere și a agentului termic. Sperăm că autoritățile locale vor înțelege situația actuală a companiei și că vor găsi în scurt timp soluții viabile pentru achitarea datoriilor", a declarat Adrian Ștefan, directorul general al Rominservices Therm.
Restanța de aproximativ patru milioane de dolari s-a acumulat în perioada septembrie 2007 – mai 2010, aceasta regăsindu-se integral în datoria companiei către furnizorul de combustibil, se mai precizează în comunicat.
Rominservices Therm mai susține că a respectat prevederile legale referitoare la nivelul tarifelor practicate, acestea având întotdeauna aprobarea administrației publice locale (Consiliul Local).
Rominservices Therm este un parteneriat public-privat, creat la finalul anului 2002, între com-pania Rominserv și Consiliul Local Mangalia. În plus, com-pania este primul operator din România licențiat, în luna septembrie 2003, de Agenția Națională de Reglementare a Serviciilor Comunale, potrivit comunicatului de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3773 secunde