Locuitorii comunei Peștera au prăznuit Nașterea Maicii Domnului

656
1

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la hramul bisericii "Nașterea Maicii Domnului" din localitatea Peștera. Evenimentul este o tradiție în această comună, astfel că, încă de dimineață, locuitorii comunei au venit cu mic, cu mare pentru a participa la slujba oficiată de un sobor de preoți.

Cei prezenți la evenimentul de la Peștera au cântat alături de preoți diverse cântece religioase și au rostit rugăciuni. După slujbă, locuitorii au fost invitați la Căminul Cultural, unde autoritățile locale au organizat o agapă unde s-au servit diverse bucate sfințite de preoți.
Alături de locuitori, consilieri locali, primarul Valentin Vrabie, viceprimarul Tudorel Grosu, la eveniment au mai participat primari din alte comune, precum și consilierul județean Ion Radu, de la Partidul Poporului Dan Diaconescu.
"Pot spune că, în fiecare an, la data de 8 septembrie, are loc cea mai importantă sărbătoare a comunei. De regulă, sărbătorile se petrec alături de cei dragi, iar pentru mine, cei dragi sunt locuitorii comunei Peștera", a declarat primarul Valentin Vrabie.
La rândul lor, cei prezenți la agapă s-au declarat și de această dată mulțumiți că au putut fi împreună la această mare sărbătoare.
"A devenit o tradiție și, de câțiva ani buni, mergem dis de dimineață la slujbă, iar apoi ne întâlnim la această masă creștinească. Să-i dea Dumnezeu sănătate primarului nostru și celor care se află în preajma sa ca să facă și în anii ce vin acest lucru creștinesc. Este o mare bucurie pentru noi că putem sărbători așa frumos nașterea Maicii Domnului", a spus una dintre localnicele prezente la masa de hram.



Comentează știrea

catalin
16 ianuarie 2013
popa "perdeluta"

intrebati-l pe parintele de la Pestera de ce I se spunea "Perdeluta"pe vremea cand era sofer la ferma Cobadin.Cel mai tare popaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.296 secunde