Liviu Dragnea: "Am depus un proiect pentru eliminarea a 102 taxe"

200
2
Liviu Dragnea:
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a depus, ieri, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Între taxele care ar urma să fie eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Dragnea a reamintit că proiectul de lege, care a intrat luni în Biroul Permanent al Senatului, prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale care au un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din PIB.

"Am depus astăzi, cu dorința ca acest proiect de lege să intre în vigoare în acest an, astfel încât, de la 1 ianuarie 2017, 102 taxe nefis-cale să fie eliminate. Vorbim de peste 50% din taxele nefiscale pe care le plătesc cetățenii români și o valoare de peste 80% a acestora. Dincolo de valoare, de număr, este vorba de o cantitate de timp uriașă pe care o pierd românii pentru a plăti aceste taxe, unele care sunt foarte mici și, de asemenea, nervii și umilința pe care mulți dintre cetățenii români, aproape toți, o simt atunci când trebuie să meargă din ghișeu în ghișeu", a subliniat liderul PSD.

Potrivit acestuia, de mulți ani de zile "sistemul public a tot inventat taxe mici sau mari, în condițiile în care nici măcar nu aduc un mare beneficiu la bugetul de stat, ci doar enervează cetățenii".

Comentează știrea

DODO
11 octombrie 2016
de ce acum ?

Toate vor fi comasate intr-una singura si la fel de mare, Restul peneru naivi

MIHAI
11 octombrie 2016
CINE CREDE TOT CE-I SPUI , ESTE VAI DE CAPUL LUI

Orice reducere de taxe si impozite este binevenita , in conditii de crestere reala a economiei , Propunerea PSD cade bine inainte de alegeri , si pusa la vot in Parlament o vor vota toate partidele , ca sa nu piarda voturi . Ce se intampla daca daca se realizeaza eliminarea acestor taxe ? Banii se vor recupera pe alte cai si impozite de la cetatenii care nu fac obiectul propunerii de mai sus .Ne-ar fi facut fericiti pe toti daca de ex ar fi propus reducerea prin eliminare a parlamentarilor certati cu legea . Sau daca ar fi declarant ca acel procent de o,1 din PIB va fi suportat prin reducerea nemeritatelor avantaje banesti de care beneficiaza palavragii ( pardon, parlamentarii ) Si mai este o problema : Dragnea are in vedere piederea de timp , umilinta si nervii cetaenilor platitori , nu desfiintarea numeroaselor ghisee . Recunoastem ca ne mai enervam si ne simtim umiliti , dar asta , mai mult din cauza celor care ajung fara merite in parlament si govern . Pana la incheierea campaniei electorale ne vom mai alege cu destule promsiuni . Ne-am obisnuit , si asa enervati si umiliti cum suntem , vom merge sa-i votam pe actualii si viitorii puscariasi si puscariabili .

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Octombrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Parada șchiopilor în țara orbilor
Luni, 26 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Liberalii, ultimatum pentru PSD
Pagina a fost generata in 0.6058 secunde