Liberalii din Constanța, susținere pentru Ludovic Orban la președinția partidului

300
1
Liberalii din Constanța, susținere pentru Ludovic Orban la președinția partidului - ludovicorbanpnl6-1494862123.jpg

Articole de la același autor

Liberalul Ludovic Orban și-a depus, ieri, candidatura pentru președinția PNL, cu proiectul de moțiune "Partidul Național Liberal - forța dreptei", anunțând totodată că beneficiază de susținerea a 27 de președinți de filiale. Printre acestea se află și filiala de la Constanța, care a decis să-i acorde vot de încredere celui ce i-a vizitat în urmă cu două luni de zile și le-a vorbit despre proiectul său. 


Decizia de susținere pentru Orban a venit în urma unei ședințe cu membrii Colegiului Director Județean al PNL Constanța, o structură mai lărgită a filialei, care cuprinde 90 de membri liberali. Din CDJ fac parte și primarii, dar și alți reprezentanți ai filialelor din județ.


La finalul ședinței, membrii CDJ l-au desemnat cu 49 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă" și o abținere pe președintele Filialei PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, să semneze moțiunea lui Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al Partidului Național Liberal la Congresul din 17 iunie 2017.


Ludovic Orban s-a arătat încântat de faptul că 27 de filiale i-au dat vot de încredere și a spus că este susținut de o echipă de oameni serioși, de caracter, puternici, care au reușit în competițiile electorale și care fac cinste PNL.


"Știți, cu contabilitatea asta a filialelor niciodată nu am fost foarte confortabil. Din câte știu eu, există la ora actuală 27 de semnături de președinți de filială, dar în spatele acestor semnături ale președinților de filială precizez că se află exprimarea voinței organizațiilor județene, fie prin consultarea biroului județean, fie prin consultarea colegiului director județean, fie prin consultarea aleșilor locali ai PNL. Niciun președinte care a semnat susținerea moțiunii mele nu a semnat pentru că așa a vrut el, fără să țină cont de voința organizației pe care o conduce", a spus Ludovic Orban.


În ce privește moțiunea, el a subliniat că aceasta reprezintă scheletul viitorului program politic și al viitoarei strategii politice a PNL", în condițiile în care textul va fi supus unei dezbateri ample în fiecare organizație județeană și va fi trimis fiecărui membru al partidului.


"Orice idee, orice propunere, orice contribuție benefică va deveni parte din moțiunea mea, după ce voi câștiga funcția de președinte al PNL", a punctat el.


Pe de altă parte, Ludovic Orban a adăugat că își dorește construirea unui Partid Național Liberal care să aibă forța să câștige toate alegerile de acum încolo. El a menționat că mizează pe o bază umană de o calitate remarcabilă, dar și că este convins că PNL are capacitatea de a recâștiga încrederea părții civilizate, educate, dinamice din electoratul român.


În altă ordine de idei, și secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, și-a depus, ieri, candidatura pentru funcția de președinte al PNL. Totodată, se vehiculează că Viorel Cataramă intenționează să candideze și, în acest sens, strânge semnături de la liberali, însă în contextul în care, astăzi, este ultima zi pentru depunerea moțiunilor nu se știe cu exactitate dacă va mai reuși să obțină susținerea colegilor. 


Comentează știrea

MIHAI
16 mai 2017
DE CE ?

De ce n-are ursul coada si liberalii n-au nici cap ? S-ar putea raspunder simplu : d-aia ! dAR lucrurile nu sunt simple . Liberalii nu sunt in stare sa inteleaga faptul ca au ajuns intr-o situatie in care , fara sprijinul sprijinul membrilor sai si a unei importante categorii sociale , clasa de mijloc in devenire , nu are viitor , in conditiile in care , social - democratia reala , europeana si mondiala ( cea romaneasca facand exceptie ) se consolideaza . Revenind la coada ursului . Daca tot ce se scrie in articolul de mai sus reprezinta realitatea , putem recunoaste care este buba canceroasa liberalA . Nimeni nu pomeneste de masa membrilor de partid - de rand - cum le place unora sa spuna , Sunt aratate actiunile si parerile membrilor Colegiului Director Judetean , a presedintilor de filiale , a alesilor locali , dar niciun cuvintel despre parerea celor multi . Nu am gasit niciun articol din care sa rezulte ca in organizatia X s-a discutat despre vreun candidat si ca acesta a fost votat in cunostinta de cauza , in urma argumentelor prezentate . In timp ce Dragnea face populism echipat cu costum national si opinci de firma , danseaza si canta cu " boborul " candidatii la sefia PNL , devalorizati si intrati de mult in anonimat , se bat pentru resturile ciolanului electoral ramase de la PSD . Ar fi o solutie . Ca vechi colaboratori cu PSD , actuala conducere fantoma a PNL , ar putea cere detasarea de la PSD a unor membri de care acest partid nu mai are nevoie pentru a candida la sefia PNL . In fond , dupa cum se prezinta situatia , USL inca mai functioneaza . Si inca o varianta . sa fie reactivati generalii Mircea Ionescu - Quintus . Neagu Djuvara si amiralul fara flota Chitac care sa formeze un triumvirat , un directorrat capabil sa conduca pe noi culmi Gloria apusa a PNL . Oricum, zarurile au fost aruncate . Masluite sau nu , castigatoare sau pentru liberalism , vom vedea . De un success deplin , de redresarea PNL depinde soarta Romaniei . Decat o dictatura pesedista mai bine o democratie cu probleme ,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7155 secunde