Leon Dănăilă: "O democrație autentică nu este posibilă fără un Parlament puternic"

180
Leon Dănăilă:
Seniorul de vârstă, senatorul liberal Leon Dănăilă, cel care a prezidat prima ședință de plen a Senatului din legislatura 2016 - 2020, le-a spus colegilor săi că un stat puternic nu poate exista în lipsa unei democrații autentice, iar "o democrație autentică nu este posibilă fără un Parlament puternic și respectat".


"Deschidem astăzi lucrările celei de-a opta legislaturi a Senatului României, ales în mod democratic. Revoluția din decembrie 1989 a reprezentat poarta prin care România a intrat într-o nouă etapă istorică, revenind la un regim democratic, autentic, bazat pe alegeri libere și pluralism politic. 


După un sfert de secol, iată, am început să ne raportăm la reperele esențiale ale democrației - alegeri libere, respectarea drepturilor omului, separația puterilor în stat, răspunderea guvernanților în fața organelor reprezentative. Este de neimaginat un stat puternic în lipsa unei democrații autentice, iar o democrație autentică nu este posibilă fără un Parlament puternic și respectat. (...) Parlamentul trebuie să-și recapete reputația și autoritatea de care cetățenii au atâta nevoie", a declarat Dănăilă, după deschiderea lucrărilor Senatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3811 secunde