Legea care permitea autorizarea tacită a construcțiilor, respinsă definitiv de parlamentari

213
Legea care permitea autorizarea tacită  a construcțiilor, respinsă definitiv de parlamentari - legeconstructiicameradeputatilor-1495558117.jpg

Articole de la același autor

Plenul Camerei Deputaților a respins, ieri, legea potrivit căreia autorizația de construcție se considera aprobată tacit dacă, în termen de 30 de zile de la data depunerii documentației complete, aceasta nu era emisă de către autorități, lege care a fost declarată neconstituțională printr-o decizie a Curții Constituționale din decembrie 2011.

Proiectul a fost depus în 2009 de deputații Vasile Gherasim (PDL), Mircea Dușa (PSD) și Relu Fenechiu (PNL).

Senatul a respins propunerea, în 2009, ca primă Cameră sesizată, însă Camera Deputaților a aprobat-o.

Președintele de atunci, Traian Băsescu, a solicitat reexaminarea legii, pe motiv că ar permite lucrări ilegale sau cu risc pentru populație. Senatul a respins cererea de reexaminare, aprobând legea în 2010, iar în 2011 a trecut și de Camera Deputaților.

În 2011, președintele a sesizat Curtea Constituțională, iar aceasta a decis că legea este neconstituțională în integralitate. Guvernul a transmis puncte de vedere negative în privința legii.

Legea a reintrat în dezbaterea Parlamentului, pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR, iar în această lună, comisiile de specialitate au căzut de acord asupra respingerii ei. Camera Deputaților este for decizional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3048 secunde