Ministrul Sănătății, Florian Bodog:

"Le dau asigurări medicilor rezidenți că nu li se vor reduce veniturile"

161

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a precizat, ieri, că medicii rezidenți își vor primi în continuare bursele. El a spus că există două acte normative în baza cărora acestea vor putea fi acordate în continuare.

Reacția ministrului vine după ce Platforma România 100, lansată de Dacian Cioloș, a cerut clarificări miniștrilor Sănătății și Muncii pentru situația semnalată de mai mulți medici rezidenți, care au fost anunțați că, începând cu 1 iulie 2017, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei.

"Încă de săptămâna trecută, direcția de specialitate din Ministerul Sănătății a luat legătura cu colegii de la Ministerul Muncii, există o controversă cu privire la faptul că s-ar putea sau nu s-ar putea acorda bursele. Ceea ce pot eu să vă asigur este că în intenția Guvernului nu există nicio inițiativă de a reduce veniturile medicilor rezidenți, dimpotrivă. Eu am fost informat că există două prevederi legale în baza cărora putem acorda în continuare bursele pentru rezidenți. Eu le dau asigurări medicilor rezidenți că nu se vor reduce veniturile pe care le au la momentul de față", a declarat Florian Bodog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2656 secunde