La Medgidia a început circul! Prima "lecție" pentru primarul Valentin Vrabie

3809
7
La Medgidia a început circul! Prima
Noul Consiliu Local al Municipiului Medgidia a fost constituit oficial, sâmbătă, în prezența celor doi subprefecți,  Ersun Anefi și Mustafa Levent Accoium. 


Echipa de consilieri este formată din 19 membri, după cum urmează: PSD - cinci mandate, M10 - cinci mandate, PNL - patru mandate, UDTTMR - două mandate, ALDE - două mandate, iar MPM (Mișcarea pentru Medgidia) - un mandat. 


Rând pe rând, consilierii locali au depus jurământul, procedură îndeplinită și de noul edil al Municipiului Medgidia, independentul Valentin Vrabie, care a fost investit oficial în funcție. 


Evenimentul a fost unul emoționant, mai ales pentru foștii colegi de la Primăria Peștera, acolo unde Valentin Vrabie le-a fost coleg timp de opt ani. Prezenți la eveniment, angajații administrației publice din comuna Peștera i-au oferit flori și un tort noului primar al Municipiului Medgidia, l-au felicitat și l-au încurajat pentru a avea noroc pe noul drum.


Pentru că, orice s-ar spune, Valentin Vrabie chiar are nevoie de noroc pentru a-și putea duce la bun sfârșit toate promisiunile făcute în campania electo-rală. Cu un consiliu opozant, cu care noul primar nu vrea să "cadă la pace", deoarece consideră că "partidele trebuie să tacă, oamenii independenți să vor-bească", viitorul municipiului Medgidia nu arată tocmai bine. 


Practic, Valentin Vrabie va conduce destinele localității pe parcursul următorilor patru ani, însă, nu se știe cu exactitate dacă proiectele sale vor trece de votul aleșilor locali. O primă "demonstrație" a avut loc chiar sâmbătă, în momentul în care ar fi trebuit ales viceprimarul municipiului Medgidia. 


În acest sens, s-au făcut două propuneri: Nicolae Păun, din partea ALDE, și Ozgun Arslan, de la UDTTMR, cel din urmă fiind preferatul primarului Valentin Vrabie. După cum se poate observa, spre surprinderea multora, cele mai puternice partide, respectiv, PSD și PNL, nu au avut nicio propunere pentru funcția de viceprimar. Surprinzător este și faptul că nici M10, formațiune care l-a susținut pe Valentin Vrabie în campania electorală, nu a dorit să facă vreo propunere referitoare la vreun membru al partidului din care fac parte. 


La final, după numărarea voturilor, favoritul primarului, adică Ozgun Arslan, a primit un singur vot, dovadă că nici măcar colegul său de la UDTTMR nu l-a dorit pe funcție. Mai departe, din cele 19 voturi, 12 dintre ele au fost declarate nule, iar șase au fost în favoarea lui Păun. 


Potrivit legii, pentru alegerea vicepri-marului, trebuia să voteze în mod valabil cel puțin jumătate plus unu din numărul consilierilor prezenți. Cum Păun a obținut doar șase voturi, iar Arslan unul, rămâne ca alegerea viceprimarului să se facă la o ședință ulterioară, care ar putea avea loc miercuri. Tot atunci, ar urma să aibă loc și constituirea comisiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia.


Comentează știrea

Ciocanitoarea
27 iunie 2016
Om vedea..

Pitzigoiul a uitat ca Medgidia nu are eoliene,asa ca promisiunile lui se vor duce pe apa sambetei. Se pare ca s a pompat ca mult in el !

un cetățean
27 iunie 2016
dezastru

Lupta lui caraghioasă cu partidele și cu oamenii care activează în partide va aduce numai necazuri celor din Medgidia. El nu vrea să fie primar el vrea să se bată cu partidele să fie independent, singur împotriva tuturor!

ath
27 iunie 2016
presei constantene

Sunt doar un simplu "frustrat" din Constanta.La Pestera ati cioplit o statuie.Statuia a fost furata din Pestera si a intrat in mitologia dobrogeana.Acum toata lumea din Medgidia asteapta sa le vorbeasca stauia lui Vrabie urcata pe un soclu in piata centrala.In ziua cand noi toti vom inceta sa mai credem in basme si legende,in ziua cand vom renunta sa ne mai rugam la chipuri cioplite de noi,in ziua aia vom intra in lumea reala si civilizata.Dobrogenii se roaga la zei.Dobrogea este plina de legende si zeitati.La Constanta am avut un primar legendar,un fel de Mesterul Manole.Pacat ca Justitia i-a taiat aripile si l-a lasat sa cada din cer.La Cumpana avem o zeita.Este singura zeita vazuta de noi in carne si oase.Este singura zeita din lume care a ales sa traiasca printre muritori.La Navodari ne-a alintat chiar Zeus.Eu regret ca Zeus a plecat in lumea lui si nu ne mai baga in seama.Mare nenorocire pe noi.

un alegător
27 iunie 2016
e mare căciula

Eu nu cred că rezistă până la sfârșit. Medgidia e mare și pretențioasă el e mic și arțăgos. Păi el zice că partidelele să tacă dar partidele sunt în parlament pentru legi și în guvern pentru buget și dezvoltare. Ca să fii primar trebuie să fii dibaci nu scandalagiu.

europeanu
27 iunie 2016
Lectii

daca vrabie da toate hotiile facute pe fata si arata lumii intregi hotiile la care au participat alesii,nu-i vad bine.Vor fi alungati cu pietre.Iar vrabie castiga.

un curios
27 iunie 2016
stai să vedem

Vrabie nu e procuror, e primar! El trebuie să facă ceva bun pentru Medgidia nu să se lupte cu morile de vânt...

eu si atat
31 august 2016
cum vad eu lupta asta

am citit celelalte mesaje postate ,ce nu inteleg este ca mereu se bate moneda pe partide ,influente ,etc.,oameni buni cert este un aspect un personaj oricare ar fi el nu e lasat sa faca treaba doar pentru ca nu impartaseste acele idei tampe de ...,,traiasca partidul,de...sa traiti d-l senator,ori deputatmm cu alte cuvinte nu-i slugarnic sa nu falosesc termeni mai duri de ce ar ceda el la ideile constructive in kic sa cedeze ,,ei,,la ambitii oarbe de....,,suntem cei mari,cei tari'',pe scurt nu va zic lasati omul sa faca treaba ci ajutati-l sa faca treaba asta daca....sunteti in slujba oamenilor care va dau girul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5692 secunde