Klaus Iohannis va reprezenta România la summitul NATO de la Varșovia

162
Klaus Iohannis va reprezenta România la summitul NATO de la Varșovia - iohannis44-1467902806.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis va participa la summitul NATO din capitala Poloniei, care va avea loc în perioada 8-9 iulie. În cadrul acțiunii, România ar urma să obțină o dezvoltare a planului de contingență și înființarea unei brigăzi multinaționale de 3.000-5.000 de militari. 


Prezent la ceremonia de declarare a capa-cității operaționale inițiale a Comandamentului Diviziei Multinaționale Sud-Est, președintele Klaus Iohannis a afirmat, pe 1 iulie, că România militează pentru menținerea regiunii Mării Negre în procesele de reflecție și de luare a deciziilor NATO. 


Șeful statului a apreciat că summitul NATO de la Varșovia este esențial pentru consolidarea securității și apărării colective, după imple-mentarea Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale, stabilit la Summitul din 2014. 


"Poziția României la Summitul NATO din acest an de la Varșovia este în favoarea armonizării intereselor comune de securitate și apărare, în spiritul solidarității și coeziunii Aliate, dar de o manieră echilibrată pe cele două flancuri, estic și sudic, și pe cele două dimensiuni, nordică și sudică, ale Flancului Estic. Ne dorim menținerea regiunii Mării Negre în procesele de reflecție și de luare a deciziilor actuale și viitoare ale Alianței legate de continuarea adaptării NATO pe termen lung. De asemenea, este important ca același echilibru să se reflecte și în demersurile de asistență pentru partenerii NATO din Flancul Estic, respectiv Sudic al Alianței", a explicat Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6799 secunde