Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul Grindeanu: Sunt îngrijorat, se prevăd cheltuieli prea mari în buget

156
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul Grindeanu: Sunt îngrijorat, se prevăd cheltuieli prea mari în buget - iohanniscugrindeanue148403467699-1487065854.jpg
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după întrevederea cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul de Finanțe Viorel Ștefan, că va analiza în următoarele zile legea Bugetului de Stat și a Bugetului Asigurărilor sociale, înainte de a anunța dacă o va promulga sau nu. Șeful statului a subliniat că cifrele din bugetul construit de Guvernul Grindeanu sunt îngrijorătoare și că bugetul este "unul problematic și riscant", la o primă analiză.

"Mi s-a părut corect să aud opinia Guvernului înainte de a lua o decizie pe promulgare sau oe retrimiterea catre Parlament. Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic și riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuiei foarte mari. Există riscul real să se depășească deficitul de 3%. Nu putem să nu vedem că aici avem de a face cu o sumă extraordinar de mare la așa numitele credite de angajament prevăzute în sumă de 54 de miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu pe care îl va transmite și în spațiul public. Zilele următoare vom aprofunda analiza acestor două bugete. Vom avea în vedere și punctele de vedere prezentate de primul ministru și de ministrul Finanțelor, dar în ansamblu tebuie să recunosc că sunt îngrijorat. Deczia o voi lua în zilele următoare", a spus Klaus Iohannis la finalul întâlnirii cu Grindeanu și Viorel Ștefan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5341 secunde