Județul Constanța se pregătește de noi alegeri: constituirea unui nou consiliu local și alegerea unui primar

895
1
Județul Constanța se pregătește  de noi alegeri: constituirea unui nou consiliu local și alegerea unui primar - alegeri-1499783161.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) urmează să tranșeze situația de la nivelul comunei Mereni, acolo unde, de la sfârșitul anului trecut, nu mai există Consiliu Local, iar primarul se află singur la comandă.

Mai exact, în urma unei adrese trimise de fostul prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, MAI urmează să stabilească data alegerilor locale parțiale anticipate.

"Am transmis la MAI situația din județul Constanța, mai exact, cea de dizolvare a Consiliului Local Mereni și cea din comuna Pantelimon, localitate rămasă fără primar ca urmare a decesului fostului primar Vasile Neicu. Ambele adrese au fost formulate cu recomandarea de a se organiza alegeri locale parțiale anticipate atunci când se va decide prin Hotărâre de Guvern ca acestea să aibă loc la nivelul întregii țări, pentru că mai sunt și alte localități unde este nevoie de alegeri anticipate. Deocamdată, nu se știe data exactă", a declarat, pentru "Cuget Liber", fostul prefect Adrian Nicolaescu, cel care în urmă cu două zile a părăsit funcția de la Constanța pentru cea de inspector guvernamental.

La sfârșitul anului trecut, Tribunalul Constanța a admis cererea introdusă de reclamantul Florea Ciucardel și a constatat, prin Hotărârea 1906/2016, dizolvarea Consiliului Local al comunei Mereni.

Potrivit primarului Silviu Florentin Gârea, Consiliul Local Mereni a fost dizolvat de drept pentru că, timp de două luni consecutive, aleșii nu s-au întrunit în ședință, deși au fost convocați în mod legal.

Consiliul Local Mereni era alcătuit din 11 consilieri, cinci de la PSD, cinci de la PNL și unul de la PMP.

"Cei de la PNL și cu cel de la PMP formau majoritatea dar, chiar și așa, ei au decis să nu se mai prezinte la ședințele la care au fost convocați. Au lipsit la două ședințe consecutive, cele din lunile iulie și august, astfel că, în luna septembrie 2016 s-a cerut în instanță dizolvarea de drept a Consiliului Local, iar instanța a admis cererea. Am ajuns în această situație, dar nu-mi fac probleme, mă descurc și fără consilierii locali. Decât niște oameni dezinteresați de problemele cetățenilor, de problemele existente în comună și la nivelul administrației locale, mai bine lipsă. Aici avem probleme mari, datorii rămase de la fosta conducere", a spus primarul comunei Mereni, Silviu Florentin Gârea.

El a mai adăugat că își dorește un nou consiliu cu care să poată lucra în interesul cetățenilor și nu unul care să pună bețe în roate proiectelor de la nivelul administrației publice locale.

Alegeri anticipate ar urma să se organizeze și în comuna Pantelimon ca urmare a decesului fostului primar Vasile Neicu.

Considerat unul dintre cei mai longevivi primari ai județului Constanța, s-a stins din viață la data de 6 mai 2017, ca urmare a unei boli necruțătoare. 

Mereu alături de oamenii din localitate, profesionist, gospodar și modest Vasile Neicu, în vârstă de 68 de ani, a reprezentat comunitatea din Pantelimon în calitate de primar din anul 1996. A intrat în politică pe listele PDSR, actual PSD, fiind foarte îndrăgit de localnici, drept dovadă fiind cei peste 20 de ani de mandat. 

Până la organizarea unor noi alegeri, comuna este condusă de viceprimarul Gheorghe Martinescu, de la PSD.

Comentează știrea

JENEL
12 iulie 2017
valea

curand jos cu fagadau..nu dministreaza constanta doar ne arata cat de elegant e el. nu el nu gospodareste orasul ci se maimutareste. sa plece constanta arata jale

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5305 secunde