Iorguș, Chirilă și Barde și-au prezentat prioritățile în caz că ajung parlamentari

660
5
Iorguș, Chirilă și Barde și-au prezentat prioritățile în caz că ajung parlamentari - conferintapdl2-1351790476.jpg

Articole de la același autor

Deputații PDL Zanfir Iorguș și Constantin Chirilă au organizat, ieri, o conferință de presă în cadrul căreia și-au prezentat raportul

de activitate pentru mandatul care se încheie, dar și prioritățile pe care le au în eventualitatea câștigării unor noi mandate de parlamentari. Alături de cei doi, s-a aflat și candidatul Alianței România Dreaptă (ARD) pe Colegiul 2 Senat, democrat-liberalul Tănase Barde. 


Membru al Comisiei Permanente pentru Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, Zanfir Iorguș a spus că una dintre cele mai importante propuneri legislative a vizat modificarea Legii 50/1991 privind eliberarea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construcție de către primăriile de comune pentru terenuri intravilane și extravilane. 

Iorguș a explicat că, în acest mod, banii ce provin din taxele pentru certificatul de urbanism și autorizația de construcție rămân la bugetul local, întărind autonomia localităților din județ.

"Un alt proiect inițiat este cel al Legii 630/2009 pentru stabilirea parteneriatului dintre stat și biserică în domeniul asistenței sociale. Totodată, am inițiat proiectul de lege privind protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați, temporar, în străinătate, proiectul privind legea Camerelor Agricole, precum și cel care prevede gestionarea câinilor fără stăpân. Pe lângă toate acestea, am reușit să atrag fonduri pentru diverse obiective din localitățile Colegiului 5 pe care îl reprezint", a declarat Zanfir Iorguș.

El a mai precizat că, pe viitor, inten-ționează să susțină reorganizarea administrativ-teritorială, deoarece consiliile județene sunt instituții fără rost. De asemenea, deputatul Iorguș a spus că susține finalizarea Codului Administrativ și va sprijini legislativ investițiile în turism în localitățile din sudul litoralului. Totodată, se va implica pentru realizarea proiectului ce vizează sistemul de încălzire cu pompe de căldură și apă termală la Mangalia, cu finanțare europeană, precum și alte proiecte de interes pentru locuitorii Colegiului 5.

La rândul său, deputatul Constantin Chirilă, care candidează pentru un nou mandat din partea ARD Constanța, a declarat că România nu mai este guvernată de șase luni.

"De șase luni, România nu mai este guvernată, e pe pilot automat. Niciun minister nu mai funcționează și este pentru prima dată când un prim ministru s-a autosuspendat pentru că are treabă. Suntem de râsul curcilor", a spus Chirilă.

Parlamentarul s-a declarat mulțumit de realizările din mandatul său, amintind în acest sens un studiu al Institutului de Politici Publice (IPP), potrivit căruia se clasează pe locul doi în topul celor mai activi parlamentari români.

În altă ordine de idei, deputatul Constantin Chirilă a afirmat că, pe viitor, va face cu precădere politica spațiului rural, deoarece colegiul pe care îl reprezintă se află mai mult acolo.

"Singura șansă a României este spațiul rural. Voi continua să fac mai puțină politică, dar voi face politica spațiului rural", a spus Chirilă.

v v v

Prezent la întâlnire, candidatul ARD pe Colegiul 2 Senat, Tănase Barde, a spus că, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu cetățenii din Colegiul 2 Senat, în timpul campaniei electorale se va axa pe trei idei principale.

"Am constatat, în urma discuțiilor cu oamenii din Colegiul 2 Senat, că există o nemulțumire foarte mare în rândul primarilor, inclusiv a primarilor PSD, care reclamă raporturile pe care le au cu Consiliul Județean. Din discuții, a reieșit că ei doresc să se elibereze de sub jugul Consiliului Județean. Cred că această instituție, Consiliul Județean, este una generatoare de baroni locali. Din acest motiv, voi susține reorganizarea teritorială bazată pe regiuni, fără desființarea județelor, deoarece primarii au nevoie de mai multă libertate", a spus Barde.

El a mai declarat că alte priorități vizează modificarea legii achizițiilor publice, dar și faptul că România trebuie să rămână membră a Uniunii Europene.

"Dacă s-ar fi redus cu 20% achizițiile publice, n-ar mai fi fost nevoie de impozitarea pensiilor. Legea achizițiilor publice trebuie urgent modificată, astfel încât să se fure mai puțin, ca s-o spunem pe aia dreaptă", a spus Barde.

În acest sens, candidatul ARD a dat exemplul la ceea ce s-a întâmplat la Mangalia în ultimii ani.

"Este inadmisibil ca Primăria Mangalia să nu fi făcut nicio licitație timp de patru ani, iar în țară sunt zeci de exemple", a mai susținut Barde.


Comentează știrea

Părerologul de Constanța
2 noiembrie 2012
ARD e România sub minciunile democrat-liberale !

O citire mai atenta a listelor,reliefeaza parșivenia democrat-liberalilor,care,paradoxal sau nu,au mai mulți candidați ca oricând ! În ciuda faptului că "și-au schimbat părul" și culorile politice,ascunzându-se în alte partide sau sub paravanul unor aliațe de două parale,nu și-au schimbat absolut deloc "năravurile" politice... minciuna ridicată la rang de artă,infatuarea peste poate și dorința lor nedisimulată de înavuțire cu orice preț,corelate cu convingerea că electoratul ar fi o masă amorfă,ușor de manevrat,sunt principalele caracteristici ale acestor pseudopoliticieni.... Conjunctura legislativă,care le permite acestor indivizi fără scrupule,să candideze "mascați",vor transforma alegerile din decembrie într-un Halowen politic întârziat...de tot râsul pentru noi,alegătorii, dar profitabil... pe ici pe colo pentru ei,vampirii și vârcolacii democrat-liberali, care doresc cu tot dinadinsul să ne ofere încă 4 ani de "transfuzii" ...vorba aia veche,comunistă...doresc cu tot dinadinsul să ne sugă..sângele și vlaga...care ne-au mai rămas... "Unde ești tu Țepeș-Doamne ?!"

ady
4 noiembrie 2012
hotii

cu barde si iorgus pe liste , ne aratati ca se regrupeaza hotii . nu va voteaza nici cei la care le dati sa suga . SICTIR !

Ionutz
12 noiembrie 2012
Aceeasi Marie cu alta palarie

Aceleasi minciuni ca in campania trecuta, PDL=ARD, nici o realizare nu au avut in 4 ani de mandat, nu merita nici macar ascultati... Si de Iorgus sa nu mai spunem ca nu a facut decat sa schimbe partidul numai sa fie la putere, sa aibe ce fura si in viitor.

dacia
13 noiembrie 2012
w.c-ul cu pricina !

nea iorgule si nea barde am de sapat un w.c si puteti chiar sa faceti acolo campania electorala ... va pot sprijini cu niste hartie igienica! constipare placuta!!!

+1 Criss
14 noiembrie 2012
Bla bla bla

Pffffff ce obositi suntem de aceste minciuni, parca nici nu mai avem rabdarea si puterea sa ascultam din nou si din nou aceeasi mincinosi. Cand au avut sansa de ce nu au realizat nimic? Cu ce s ar schimba acum ceva daca ar avea iar sansa? Sa i lasam pe oamenii adevarati si corecti ca Victor Manea sa faca treaba cu adevarat nu teatru ieftin ca Iorgus.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5042 secunde