Iohannis: UDMR a fost, este și va rămâne un pilon principal al construcției democratice în România

166
Iohannis: UDMR a fost, este și va rămâne un pilon principal al construcției democratice în România - iohannis7rn2kvu6mq-1494673020.jpg

Articole recomandate

Uniunea Democrată Maghiară din România a fost, este și va rămâne cu siguranță mult timp de acum încolo un pilon principal al construcției democratice din țara noastră, a afirmat președintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis sâmbătă la cel de-al XIII-lea Congres al UDMR.


"Democrația nu este un punct terminus, o destinație, ci un drum. Am pășit împreună pe acest drum, români, maghiari, germani, membri ai altor minorități naționale, toți cetățeni ai României, toți dornici să trăim într-o societate deschisă, plurală, tolerantă și, bineînțeles, prosperă. UDMR a reprezentat cu succes de-a lungul acestor ani comunitatea maghiară, participând în același timp la guvernare alături de toate partidele importante ale României", precizează șeful statului în mesajul prezentat la congres de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan.


Klaus Iohannis le-a urat participanților la congres să reușească să construiască cea mai performantă și modernă organizație politică din România și să relanseze, împreună cu celelalte partide politice, o cursă "pentru cine propune pentru funcții publice oameni cât mai integri, mai profesioniști și mai dedicați țării și comunităților lor".


Președintele a evidențiat în mesajul său importanța "cu totul deosebită" pe care o are decizia UDMR de a trasa o direcție strategică în următorii ani.


"Toți actorii politici, dacă doresc să rămână relevanți, trebuie să gândească strategic, pe termen lung, și să ofere cetățenilor viziunea lor despre viitorul țării. Astăzi, parcă mai mult ca niciodată, este nevoie de o gândire strategică atât la nivelul Uniunii Europene — și ați văzut toate eforturile care se fac pentru a contura împreună un viitor pentru Uniunea Europeană, mai ales după decizia regretabilă a Marii Britanii de a se retrage din acest proiect de succes—, cât și la nivel național", a spus Iohannis.


El a salutat, cu această ocazie, participarea "consistentă" a reprezentanților UDMR în Comisia prezidențială pentru proiectul de țară.


"Proiectul de țară va fi un document strategic și mă bucur că UDMR este parte activă a acestui proces", a mai spus președintele.


Conform lui Iohannis, prezența în Parlament și colaborarea cu celelalte forțe politice au condus, de la Revoluție încoace, atât la promovarea intereselor maghiarilor din România, cât și la consolidarea democratică și la integrarea euroatlantică a țării.


"Toate partidele românești ar trebui să aibă o viziune, strategii, programe, politici publice pentru țară, dar și energie, hotărâre și responsabilitate pentru a le pune în practică atunci când se află la putere. Sper ca exercițiul dumneavoastră de astăzi să fie imitat și de celelalte partide parlamentare", a mai transmis Iohannis.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2593 secunde