Victor Ponta:

"Guvernul susține sistemele centralizate de furnizare a agentului termic"

123
1

Articole de la același autor

Guvernul susține sistemele centralizate de furnizare a agentului termic în localitățile în care acesta a rezistat, însă interzicerea deconectărilor este imposibilă, a declarat, vineri, la Tulcea, premierul Victor Ponta.

Problema sistemelor centralizate de furnizare a agentului termic a fost ridicată vineri, la Tulcea, în timpul unei ceremonii de înmânare a unor contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, el susținând interzicerea deconectărilor de la aceste sisteme.

"Noi am primit sprijin din partea Guvernelor pentru a menține prețul gigacaloriei la cel mai mic nivel din țară, dar din păcate constatăm că la nivel național se investesc miliarde în acest sistem, iar legea permite fragmentarea acestuia prin deconectările individuale. În Ungaria aceste deconectări sunt interzise", a menționat primarul Constantin Hogea.

În replică, premierul României, Victor Ponta, a declarat că interzicerea debranșărilor de la sistemele centralizate de furnizare a agentului termic este imposibilă, acest lucru presupunând inclusiv despăgubirea proprietarilor care și-au achiziționat centrale proprii.

"Logic și modern este să ai sistem centralizat, pentru că atunci ai consum mai mic și poluare la nivel redus. De altfel, cred că în anul 2016 vor fi impuse și taxe pe centrale, pentru că așa spune UE. Nu încurajăm fragmentarea sistemelor centralizate de furnizare a agentului termic, dar această activitate trebuie să devină una sustenabilă", a declarat premierul României, Victor Ponta. 

Comentează știrea

admirator
24 august 2014
stim ca PSD

ca neocomunisti, sustin banditii aia. Dar sa-i sustina pe banii lor, nu ai nostri!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2631 secunde