GUVERNUL SUSPENDĂ ANGAJĂRILE LA STAT, PÂNĂ LA FINALUL ANULUI

1632
GUVERNUL SUSPENDĂ ANGAJĂRILE LA STAT, PÂNĂ LA FINALUL ANULUI - femeimuncabiroushutterstockcopyz-1499345471.jpg
Guvernul suspendă toate angajările din administrația publică centrală, până la finalul acestui an, potrivit unei Ordonanțe a Ministerului Dezvoltării Regionale aflate în dezbatere publică. 


Ordonanța prevede înființarea Comitetului interministerial pentru analiza organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală. Acesta va realiza, până la data de 31 decembrie 2017, o analiză a organizării instituționale și a eficienței utilizării resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, altor organe centrale de specialitate subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv a serviciilor publice deconcentrate ale acestora, al autorităților administrative autonome și instituțiilor prefectului. 


Comitetul interministerial va elabora un raport privind analiza organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală, care va fi prezentat Guvernului. Raportul va conține recomandări pe care Comitetul interministerial le va transmite autorităților și instituțiilor din administrația publică centrală. 


Odată cu înființarea acestui Comitet, concursurile pentru ocuparea funcțiilor din autoritățile administrației publice centrale vor fi suspendate, "pentru a putea asigura evidența corespunzătoare a tuturor funcțiilor publice din administrația publică centrală, după finalizarea analizei organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală, urmând a se lua măsurile care se impun". 


Astfel, potrivit ordonanței aflate deocamdată în dezbatere publică, "de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităților și instituțiilor publice", cu câteva excepții, potrivit adevarul.ro


Excepțiile sunt: 


a) înalții funcționari publici; 


 b) posturile vacante din cadrul autorităților sau instituțiilor publice nou-înființate, potrivit legii; 


c) personalul de specialitate din cadrul instituțiilor și autorităților publice care au ca obiect de activitate gestionarea asistenței financiare comunitare acordate României de către Uniunea Europeană; 


d) personalul care desfășoară activități aferente Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023; 


e) posturile unice, ale căror atribuții specifice nu se regăsesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autorităților și instituțiilor publice; 


f) posturile diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe; 


g) posturile temporar vacante; 


h) funcțiile publice de conducere generale și specifice, funcțiile publice de conducere cu statut special și posturile militare de conducere; 


i) posturile din cadrul aparatului sistemului judiciar; 


j) personalul încadrat la cancelaria prefectului. 


(2) Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor, publicate în Monitorul Oficial al României, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe pot fi ocupate în condițiile legii. 


(3) Ocuparea posturilor vacante prevăzute la alin. (1) lit. a) - i) se realizează cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget. 


(4) Prin derogare de la prevederile alin. (1), prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, se pot organiza concursuri și pentru ocuparea altor posturi decât cele prevăzute la alin. (1) lit. a) - i), cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget". 


Programul de Guvernare 2017-2020 prevede necesitatea implementării unui Plan de raționalizare a cheltuielilor publice, în cadrul căruia unul dintre piloni vizează auditul funcțiilor guvernamentale, inclusiv blocarea posturilor din administrația publică până la 31 decembrie 2017.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2101 secunde