Deputatul Bogdan Huțucă acuză:

"Guvernul și-a dat singur liber la distribuit banii publici pentru clientela de partid"

195

Articole de la același autor

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă, acuză Guvernul Grindeanu că pregătește "mascararea" fondurilor publice după interesele și nevoile PSD și ale clientelei sale. Parlamentarul susține că Executivul a aprobat două ordonanțe de urgență "nocive", menite să scoată de sub inci-dența răspunderii penale ordonatorii de credite care angajează cheltuieli publice nelegale.

"Trebuie semnalat faptul că, doar cu 6 zile înainte de OUG 13/2017, Guvernul Grindeanu-Dragnea a dat o altă ordonanță uluitoare, cu același tip de iz nociv, și anume OUG 9/2017. Aceasta prevede la art. 7 alin 3, că aplicarea prevederilor art. 4, art. 26 lit. b, art. 285, art. 36 și art. 57 lit. b referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă până la data de 1 ianuarie 2018.

Cu alte cuvinte, adio transparență și răspundere pentru cei care vor accesa anul acesta banii publici! De ce susțin acest lucru?! Simplu! Deoarece articolele din Legea 500/2002 ale căror prevederi au fost suspendate timp de un an permit în prezent și suspendarea răspunderii penale pentru ordonatorii de credite, dacă aceștia angajează cheltuieli peste limitele creditelor aprobate și în alte scopuri decât cele pentru care au fost aprobate!", se arată într-un comunicat de presă semnat de deputatul Huțucă.

Mai mult decât atât, el subliniază că Guvernul nu mai este obligat să prezinte Parlamentului valorile estimative ale creditelor bugetare sau de angajament pentru următorii 3 ani și nici să le publice în Monitorul Oficial. "Adică acest Guvern PSD-ALDE și-a dat singur liber la distribuit și utilizat banii publici pentru clientela de partid, fără a mai fi nevoit să răspundă în fața nimănui, ocolind și controlul Parlamentului sau a altor instituții abilitate", spune Huțucă.

Deputatul reclamă și OUG 6/2017, care extinde Programul Național de Dezvoltare Locală, cu o nouă etapă "în care se asigură finanțarea fără număr a unor obiective de investiții cu dedicație pentru preferații de partid, punând gestionarea unor sume uriașe pentru investiții locale în pixul unui singur ministru al Guvernului Grindeanu,cel mai fidel personaj aflat în siajul Șefului PSD, domnul Dragnea."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Februarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Ludovic Orban va candida la șefia PNL
Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Liberalii propun modificări la statutul PNL
Pagina a fost generata in 0.488 secunde