Guvernul Grindeanu, prima remaniere - patru nume noi în Executiv. Cine va conduce Ministerul Justiției

174
Guvernul Grindeanu, prima remaniere - patru nume noi în Executiv. Cine va conduce Ministerul Justiției - fond-1487779629.jpg
Prima remaniere în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Patru ministere vor fi conduse de alți oameni.

Rovana Plumb - propusă la Fonduri europene, pleacă Mihaela Toader din funcție. Ea a fost ministru al Muncii în guvernul Ponta.

Rovana Plumb este la al treilea mandat de deputat în Parlamentul României. În legislatura 2004-2008 a fost deputat de Vâlcea (mandat încheiat în 2007), în perioada 2012-2016 a fost deputat în Colegiul 2 Pucioasa, județ Dâmbovița, iar la alegerile din 2016 a obținut un nou mandat în Circumscripția nr. 16, Dâmbovița.

Alexandru Petrescu - mutat de la Economie la IMM-uri, după demisia lui Florin Jianu. Anterior, el a fost președintele PSD Diaspora, directorul general al Poștei Române, președinte al consiliului de administrație al CFR Călători și a activat în sectorul bancar în Marea Britanie.

Mihai Tudose - propus la Economie. El a mai fost ministru al Economiei în Cabinetul Ponta 4 (decembrie 2014 - noiembrie 2015).

În prezent, Mihai Tudose este deputat PSD Brăila și de 13 ani este președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților. De asemenea, Mihai Tudose este membru titular al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Tudorel Toader - propus la Justiție, după demisia lui Florin Iordache. În prezent, Tudorel Toader este rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. El a fost ales în funcție anul trecut, după trei ani în care a fost decanul Facultății de Drept. Fostul judecător al Curții Constituționale a României între 2006 și 2016 ar urma să preia postul ocupat anterior de Florin Iordache.

Este profesor de drept și coordonator de doctorate, iar potrivit CV-ului său, a elaborat și a colaborat la redactarea mai multor lucrări de drept penal și constituțional.

v v v

Co-președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, ieri, că propunerile pe care PSD le-a avansat, în cadrul coaliției de guvernare, pentru ministerele Justiției și Mediului de Afaceri sunt "foarte bune", el arătând că acestea vor fi supuse aprobării CExN al PSD și deciziei premierului.

"Am avut o ședință a coaliției de guvernare. Am discutat cu colegii noștri despre numirile care vor fi făcute, însă având în vedere că PSD urmează să aibă CExN în care vor aproba aceste numiri, trebuie să așteptați decizia politică a lor și a premierului pentru a afla numele. Propunerile prezentate ni s-au părut foarte bune", a spus Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2198 secunde