Guvernul deschide punga cu bani. Cine beneficiază de venituri mai mari

2120
3
Guvernul deschide punga cu bani. Cine beneficiază de venituri mai mari - guvernmajorari-1483888366.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat o serie de măsuri fiscal-bugetare prevăzute în Programul de Guvernare 2017-2020, prin care majorează salariile pentru unele categorii de personal din sectorul bugetar, bursele sociale pentru studenți, pensiile din sistemul public și indemnizația socială pentru pensionari. 


Finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav se asigură integral de la bugetul de stat, iar studenții vor beneficia de transport gratuit pe calea ferată. 


Potrivit ordonanței de urgență aprobată de Executiv, începând cu data de 1 februarie, majorările salariale pentru personalul plătit din fonduri publice din instituțiile și autoritățile publice ale administrației publice locale beneficiază de majorarea cu 20% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază/indemnizațiilor, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții. 


Măsura nu se aplică personalului care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, consilieri locali și județeni. 


Totodată, personalul de execuție din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte, indiferent de subordonarea acestora, beneficiază de o majorare cu 50% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții. 


În aceeași ordine de idei, Guvernul a aprobat majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 1.450 lei lunar, începând cu data de 1 februarie 2017, pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună, reprezentând 8,735 lei/oră. 


Astfel, valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată crește cu 16% față de sfârșitul anului 2016, respectiv de la 1.250 de lei la 1.450 de lei. 


v v v


O altă măsură prevăzută în actul nor-mativ aprobat în ultima ședință de Guvern îi vizează pe studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate. Drept urmare, ei vor beneficia de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a. 


În plus, cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse și protecție socială a studenților se stabilește la 201 lei/lună pe perioada derulării activităților didactice/student de la învățământul cu frecvență, fără taxă de studii. 


De asemenea, începând cu 1 martie, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, va crește la 520 lei.


Și valoarea punctului de pensie se va majora cu 9% și astfel va ajunge la 1.000 de lei, însă, potrivit Ordonanței, această creștere se va face începând cu data de 1 iulie. 


Comentează știrea

Restul mmmmmmue
9 ianuarie 2017
BENEFICIARII:: VOTANTII ALDE PSD SI ...UDMR

Razboiul continua...uni mor..de foame pmp pnl usr...alti traiesc alde psd udmr...

Admin
9 ianuarie 2017
'Editia de sud'

Propunem sa nu se mai dea bonuri de masa la pensionari/suplimente la salariu sa se dea numai la bugetari !

hahaha
9 ianuarie 2017
si taxa

de sanatate obligatorie (desi CCR a hotarit ca incal ca Constitutia) pentru cei fara venit, sau cu venit redus, de ce o pastreaza?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5696 secunde