Grindeanu: România și Estonia au viziuni similare în privința viitorului UE

122
Grindeanu: România și Estonia au viziuni similare în privința viitorului UE - soringrindeanu03resize465x390-1495618035.jpg

Articole de la același autor

România și Estonia au viziuni similare, solidaritatea și inclusivitatea în procesul de gândire a viitorului Uniunii Europene sunt pentru noi de o importanță majoră, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la finalul întrevederii avute cu omologul estonian Juri Ratas, aflat într-o vizită în țara noastră.


În contextul preluării de către Estonia a președinției Consiliului UE în a doua jumătate a acestui an, șeful Executivului de la București a exprimat sprijinul României "pentru agenda ambițioasă a președinției estone".


"Am convenit să sporim coordonarea dintre țările noastre din perspectiva președinției române a Consiliului UE din primul semestru al anului 2019. I-am prezentat colegului meu eston pregătirile care se derulează și la noi pentru Președinția din 2019. În acest context, doresc să reiterez determinarea Guvernului de a avea o președinție de succes, eficientă, care să permită avansarea dosarelor europene importante. S-a discutat astăzi și despre viitorul Uniunii Europene. Pot să vă spun că sunt încântat să constat că România și Estonia au viziuni similare, solidaritatea și inclusivitatea în procesul de gândire a viitorului UE sunt pentru noi de o importanță majoră. Rezultatul dezbaterilor de la nivel european trebuie să fie în beneficiul tuturor statelor membre, fără fragmentări", a afirmat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres, în conferința de presă comună susținută la Palatul Victoria alături de premierul estonian Juri Ratas.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0133 secunde