Gigi Chiru, interpelare la MAI: "Șase consilieri ALDE din Kogălniceanu nu au fost încă validați"

223
Gigi Chiru, interpelare la MAI:
Senatorul constănțean Gigi Chiru i-a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, privind situația din Consiliul Local al comunei Mihail Kogălniceanu. Parlamentarul spune că, în urma alegerilor locale din acest an, ALDE, partid din care face parte și el, a câștigat la Kogălniceanu șase mandate de consilieri locali, care nu au fost validați nici până astăzi. Mai mult decât atât, în lipsa acestora, ședința de constituire a Consiliului Local nu ar fi trebuit să fie validată, deoarece nu s-a asigurat o prezență de 2/3 din numărul total al consilierilor.

"Nici până în acest moment cei șase consilieri ALDE nu au fost validați, iar Consiliul Local al comunei Mihail Kogălniceanu a votat și a aprobat Hotărâri de Consiliu Local care, în această situație, sunt lovite de nulitate. Vă precizez faptul că Prefectul județului Constanța a fost notificat asupra situației încă din luna iunie 2016, însă până acum nu a luat nicio măsură în acest caz", se arată în interpelarea adresată de senatorul Chiru ministrului Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache.

Parlamentarul constănțean consideră că situația din Consiliul Local al comunei Mihail Kogălniceanu este de neconceput și l-a întrebat pe șeful MAI cum vede, din punct de vedere al respectării legii, dar și al alegerilor democratice, această situație. Mai mult decât atât, senatorul Chiru dorește să afle de la ministrul Tudorache dacă a fost înștiințat de prefectul județului Constanța de problemele din Consiliul Local al comunei Mihail Kogălniceanu și ce măsuri ar fi trebuit să ia prefectul județului Constanța, din punct de vedere legal, după ce a fost notificat cu privire la situația expusă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4641 secunde