Florin Iordache, prima reacție după ce Parchetul a clasat Dosarul OUG 13

207
Florin Iordache, prima reacție după ce Parchetul a clasat Dosarul OUG 13 - iordache-1498492356.jpg
Florin Iordache, ministrul Justiției care a elaborat celebra OUG 13, susține că decizia Parchetului General de a clasa Dosarul OUG 13 este una normală pentru că avem și decizia Curții Constituționale care ne arată că totul a fost legal și constituțional.


"Este o decizie normală. Parchetul General, în urma declinării competenței DNA în acest dosar a făcut propriile cercetări și a închis astăzi definitiv dosarul privind OUG 13. Eu am spus de-a lungul timpului că tot ceea ce s-a făcut la Ministerul Justiției, dar și în Guvern, în ceea ce privește OUG 13, toate au fost niște lucruri normale, legale și constituționale. În spiritul a ce spun eu acum și Curtea Constituțională a spus să că toți pașii procedurali pe care i-am făcut au fost legali și constituționali. A fost un exercițiu de imagine ca în aceea perioadă să fie chemați o parte din membrii Cabinetului să fie chemați la DNA. Iată că se demonstrează acum că tot ceea ce s-a făcut în privința OUG 13 a fost un demers corect, un demers constituțional, un demers așteptat. Cred că a fost și foarte multă dezinformare, pentru că dacă la acel moment singurul punct în suspans era dacă este nevoie de un prag sau nu este nevoie, s-a stabilit prin decizia CCR că într-adevăr în ceea ce privește abuzul în serviciu trebuie stabilit un prag", a declarat Florin Iordache.


Întrebat dacă regretă acum faptul că a demisionat din funcția de ministru al Justiției, Iordache a spus că "așa cum v-am explicat și atunci, nu am vrut să aduc o pată neagră pe imaginea Guvernului".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2798 secunde