Expoziție de artă fotografică "Culture and Citizens in Shanghai" la Medgidia

142
Expoziție de artă fotografică
Casa de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu " din Medgidia a găzduit vernisajul expoziției de artă fotografică "Culture and Citizens in Shanghai". Evenimentul a fost organizat de Universitatea "Andrei Șaguna" în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia. 

Au răspuns invitației, directori de școli, reprezentanți ai băncilor, agenți economici, cetățeni cât și consilieri locali, dornici să afle lucruri interesante despre cultura și civilizația Chinei.

În deschidere au luat cuvântul primarul Marian Iordache, profesor universitar doctor Aurel Papari, președinte al Universității "Andrei Șaguna" și nu în ultimul rând Consulul General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen.

Manifestarea a fost onorată de prezența Consulului General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen și a altor diplomați și s-a adresat publicului din Municipiul Medgidia. Evenimentul a constituit un subiect ofertant pentru elevii medgidieni prin care aceștia au ocazia să elaboreze eseuri interesante despre o cultură enigmatică, dar totodată impresionantă pentru Occident. Această expoziție de fotografie a fost compusă din 27 de lucrări ce a cuprins cele mai reprezentative imagini din Shanghai.

Declarată "Fereastră deschisă a Shanghai-ului în România" Universitatea "Andrei Șaguna" își onorează acest titlu prin organizarea a numeroase manifestări științifice și culturale dedicate Chinei, iar acest eveniment se înscrie pe linia acțiunilor dedicate schimburilor interculturale româno-chineze și a legăturilor dintre municipiile înfrățite: Medgidia - Zhumadian și Constanța – Shanghai.

Evenimentul a fost punctat și în cartea de onoare a Medgidiei prin mesajul Consulului General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen : " Fie ca relațiile de prietenie și de colaborare între localitatea Medgidia, România și localitatea Zhumadian, China să fie mai pragmatice între cele două populații".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Sănătate : Noi posturi la Spitalul din Medgidia
Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la Medgidia
Vineri, 29 Martie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.2975 secunde